PKK şovu cumhurbaşkanını kızdırdı

PKK şovu cumhurbaşkanını kızdırdı

PKK'lıların gövde gösterisinin yankıları sürüyor. Dağdan inişte yaşanan şov Cumhurbaşkanı Gül'ü de kızdırdı..

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Türkiye'ye dönen PKK'lıların yaptığı şova sert çıktı. Gül, isim vermeden DTP'lileri kendine gelmeye çağırdı ve ölçüsüz hareketlerden kaçınmaya davet etti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev ile Çankaya Köşkü'nde yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen basın açıklamasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

ÖLÇÜSÜZ DAVRANIŞLAR

Terör örgütü üyelerinin teslimi sırasında sergilenen görüntülere ilişkin bir soru üzerine Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi:

''Söylediğiniz görüntüler hoş görüntüler değil. Açık söyleyim; ben de bunları tasvip etmiyorum. Bunlar provokatif görüntülerdir. Bir tarafta huzur olsun, bir sürü kanlı işler bitsin diye uğraşılırken, bir taraftan bunun değerini anlamayıp, bu tip gösteriler, bu tip işin ölçüsünü kaçırıcı davranışlarda bulunmayı tasvip etmem mümkün değildir. Bunun altını açıkça çiziyorum ve bu bakımdan da herkesin şöyle bir kendine gelmesini ve yapılan bu büyük işler karşısında ölçüsüz davranışlardan kaçınmasını da buradan açıkça tavsiye ediyorum. Bir sürü acılar çekilirken, bu acılar bitsin ve Türkiye bütün enerjisini ülkesinin kalkınmasına, bölgeleri arasındaki gelir dağılımındaki dengesizlikler gitsin ve enerjisini tüm bunlara harcasın diye uğraşırken ve iyi niyetini gösterirken, sanki bunlar kesilsin dercesine bir davranış içerisinde bulunmayı yakıştıramıyorum."

Etiketler :