PKK Suriye'de bakın ne yapıyor?

PKK Suriye'de bakın ne yapıyor?

SURİYE'de ordunun etkinliğinin azaldığı Kürtlerin yaşadığı bölgelerde, kontrolü ele geçiren PKK'nın Suriye uzantısı Partiya Yekitiya Demokrat- Demokrat Birlik Partisi (PYD) militanlarının, Barzani yanlısı olan ve Suriye rejimine muhalefet eden Kürt Özgürl

Son olarak Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmeye giden Kürt Özgürlük Partisi sekreteri Mistefa Cumaa'nın PYD üyelerince kaçırıldığı belirtildi.

Suriye rejimine destek veren PKK'nın Suriye'deki yapılanması olan ve başkanlığını Salih Müslim'in yaptığı PYD'nin, Esad rejimine muhalif olan Kürtleri sindirmek amacıyla her türlü yola başvurduğu bildirildi. DHA muhabirinin Suriye'deki kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Suriye'de Kürtlerin yoğunlukta yaşadığı Kamışlı, Kobani, Haseki, Dirbesiye, Serekaniye, Halep ve Afrin kentlerinde örgütlenen PYD, sık sık Abdullah Öcalan posterleri ile sokaklarda yürüyüş düzenliyor, diğer Kürt partilerine psikolojik baskı kurarark tek güç olmak istiyor. Suriye'nin ikinci büyük kenti olan Halep'te Kürtlerin yaşadığı mahallelerin giriş çıkışlarına kontrol noktaları koyduğu belirtilen PYD'nin, Afrin kentinde ise muhalif Kürtlerin Esad rejimine karşı eylem düzenlemesine ise, zaman zaman şiddete de başvurarak engel olduğu belirtildi.

MUHALEFET EDENİ KAÇIRIP SORGULUYORLAR

Halep Havaalanı yakınlarında PYD tarafından tutulan bir evin hapishane olarak kullanıldığı ve kaçırıların Barzani yanlısı ve Esad karşıtı Kürtlerin bu evde sorgulandıkları belirtiliyor. PYD, kaçırdıkları Kürtleri Türkiye'ye ajanlık yapmakla suçluyor. Halep kenti yakınlarındaki Afrin'de askeri bölgeler kurduğu belirtilen PYD'nin, gençleri ailelerinden alarak burada eğittiği ileri sürüldü. 7 Haziran günü Dibo Hesen, Beşir Dîbo Hesen, Beşir Ebdilrehman Hesen, Ibrahim Mehmid, Merwan Ibrahim, Eli Merwan Ibrahim, Ibrahim Memo, Nurice Hoce ile Reşid Hesen ve bir köy muhtarını kaçıran PYD, bu kişileri iki gün gözaltında tutup sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Kaçırılan Kürtleri PYD'nin hapishane olarak kullandığı evlerde çeşitli işkencelere tabii tuttuğu da iddia ediliyor. Kürtlerin yoğun yaşadığı yerlerde psikolojik üstünlüğü ele geçirmek ve Beşşar Esad karşıtı olan Kürtleri sindirmek amacıyla silahlı güçleri de bulunan PYD'nin bir çok kişiye de ev hapsi verdiği ve evlerinden çıkanları öldüreceğini bildirdiği kaydediliyor.

BARZANİ İLE GÖRÜŞMEYE GİDERKEN KAÇIRILDI

10 Haziran tarihinde Kürt Özgürlük Partisi üyesi Mistefa Hisen'i kaçıran PYD'lilerin, son olarak 24 Haziran'da Irak Kürt Bölgesi Başkanı Mesut Barzani ile görüşmeye giden Kürt Özgürlük Partisi Sekreteri Mistefa Cumaa'yı kaçırdığı bildirildi. 'Media Kürt' internet sitesinin haberine göre, Irak Suriye sınırı yakınlarında pusu kuran bir grup PYD'li tarafından kaçırılan Mistefa Cumaa'nın akıbetiyle ilgili henüz bir bilgiye ulaşılamadı. Kürt Özgürlük Partisi yetkilileri, Mistefa Cumaa'nın Barzani'nin görüşme isteği üzerine Irak'a gitmeye çalıştığını ancak PYD'liler tarafından kaçırıldığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.