Eli kanlı stratejinin mimarları

Eli kanlı stratejinin mimarları

Son dönemde terör eylemlerini artıran PKK; adına 'Devrimci Halk Savaşı' dediği, şehirlerde kargaşa ve kaos yaratmayı ve sivil kanı dökmeyi hedefleyen yeni bir strateji izliyor.

PKK'nın, en son Siirt'te 4 kadın ve Ankara'daki sivillerin katledildiği vahşi eylemleri üstlendirdiği paravan örgütü TAK'ın kullanıldığı, Devrimci Halk Savaşı stratejisinin mimarları ise terör örgütünün kuruluşundan bu yana Abdullah Öcalan'ın yanında yer alan, PKK'nın başkanlık konseyinden iki kişi; Mustafa Karasu ve Duran Kalkan. Geçtiğimiz günlerde ortaya çıkan MİT-PKK görüşmesinde, PKK adına görüşmelere katıldığını gördüğümüz Mustafa Karasu, Sivas Gürün doğumlu ve Kürt değil.

Eli kanlı hareketin teorisyenine bakalım.. Taraf Gazetesi yazarı Emre Uslu'nun 12 Eylül 2011 tarihli yazısında sivillere ve hatta okullara saldırmayı planladığı yönündeki açıklamalarına yer verdiği diğer elebaşı… Adı Duran Kalkan, Adana Karahisar doğumlu ve o da Kürt değil.

İkisi de Türkmen ve Alevi olan Karasu ve Kalkan'ın bir başka ortak yönleri, yıllar süren Kandil ve PKK pratiklerine rağmen tek kelime Kürtçe bilmiyor olmaları….

Yükselen terör eylemlerinin artık Kürt meselesiyle ilgisi kalmadığını haklı olarak belirten uzmanların görüşlerinin tartışıldığı bugünlerde, sözde devrimci halk savaşı adı altında kentleri kan gölüne çevirmeyi hedefleyen PKK'nın bu iki yöneticisinin etnik kimliği ve Kürtçe dahi bilmiyor oluşları, meseleye bir başka çarpıcı boyut katıyor.

HABERTURK

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.