Hani PKK dağdan inip, silah bırakacaktı?

Hani PKK dağdan inip, silah bırakacaktı?

Beşir Atalay operasyon artık yapılmayacak diyordu. Ne oldu? Emre Uslu'dan şok açıklama...

PKK ile ilgili konularda dikkat çekici analizlere imza atan Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, Hakkari Dağlıca’da dün gece gerçekleşen ve çatışmaların yer yer devam ettiği son PKK saldırısını değerlendirdi.

Muhtemel barış görüşmelerinin başlayacağına yönelik görüşlerin ağırlıklı olduğu bu günlerde, PKK'nın yakın dönemde büyük bir saldırı düzenleyeceğini yazan Emre Uslu, son saldırının 3 stratejik mesajı olduğunu ifade etti. Uslu, ‘Bu saldırıyla PKK Kürt kamuoyuna mesaj verdi. Öcalan’dan daha çok Barzani’ye yakın olan Leyla Zana’nın son dönemdeki adımlarına karşı yapılmış bir hamleydi.
 
Bir diğer önemli mesaj da Avni Özgürel’le röportaj yapan ve önemli açıklamalarda bulunan Murat Karayılan’aydı. Karayılan'a verilen mesaj ‘Ben barış istemiyorum’ mesajıydı. Son olarak Annan Planı’nın çökmesinin ardından Suriye’de pozisyon üstünlüğü elde etmek isteyen PKK yeni dönemi karşılamak için uluslararası kamuoyuna da bir mesaj verdi’ dedi.
 
 
PKK BARIŞ İSTEMİYOR
 
8 askerin şehit olduğu 16 askerin yaralandığı Hakkari’deki son saldırının perde arkasını anlatan Emre Uslu, ‘PKK’nın barış falan istediği yok. Her yolu deniyor. Ortada kupkuru istatistikler var. Barış lafının geçtiği her dönemde bu tarz saldırılar yapılıyor. Ancak aptal yöneticilerimiz ve aptal aydınlarımız bunu görmüyor. Ne zaman barış görüşmeleri yapılsa PKK vurmuş. 30 yıllık yaşanmışlıklar var. Bunlar üzerinden analiz yapabilecek tek bir kişi yok mu?’ diye konuştu.
 
PKK’NIN ATEŞKES ADIMI STRATEJİK BİR HAMLEYDİ
 
Uslu, ‘PKK pazarlığa mecbur.. Önümüzdeki dönemde barış falan istemiyor. Ateşkes talebi, Suriye’deki kaotik dönem nedeniyle uyguladığı taktik! Bizim aptallar inanmasın’ sözlerini kaydetti.
 
ZANA VE BARZANİ’YE MESAJ
 
Son saldırının Leyla Zana ve Mesut Barzani’ye de bir mesaj olduğunu kaydeden Taraf yazarı Uslu, ‘Leyla Zana, Barzani’ye Öcalan’dan daha yakın bir isim. Son olarak Zana üzerinden yapılan barış hamlesi, PKK’yı açığa düşürme hamlesiydi. PKK zaman kazanmak istiyor ve ardından konjonktüre göre pozisyon almayı planlıyor’ değerlendirmelerinde bulundu.
 
ULUDERE ÖNCESİNE DÖNÜLDÜ
 
PKK’nın Hakkari’deki saldırısının ardından Uludere’den önceki sürece dönüldüğünü ifade Eden Uslu, ‘Bundan sonra bölgedeki operasyonlar yeniden başlayacak. Tahminime göre Kandil bombalanacak.’ dedi.
 
PKK KARAYILAN’I YOK ETMELİ
 
Murat Karayılan’ın Avni Özgürel’le yaptığı görüşmeyi hatırlatan Emre Uslu, Türk istihbaratının, zehirlendiği iddia edilen Karayılan’ın sağlık durumuyla ilgili yardım talebinde bulunmasının tam bir skandal olduğunu ileri sürerek, ‘Ne olursa olsun, Karayılan senin düşmanın, askerlik arkadaşın değil. Yardım ister misiniz ne demek? Eğer PKK gerçekten bağımsız bir örgütse ajan konumuna düşen Karayılan’ı yok etmelidir’ şeklinde konuştu.

Ensonhaber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.