PKK'nın 60 kişilik suikast listesi ele geçirildi

PKK'nın 60 kişilik suikast listesi ele geçirildi

Terör örgütü MLKP’ye yönelik yapılan operasyonda 60 kişi ve kuruma yönelik saldırı hazırlığında olan 9 kişi gözaltına alındı.

Terör örgütü MLKP’ye yönelik yapılan operasyonda 60 kişi ve kuruma yönelik saldırı hazırlığında olan 9 kişi gözaltına alındı.
 
Patlamaya hazır 100 ayrı bomba düzeneği ve 60 kişilik suikast listesinin ele geçirildiği operasyonda yakalanan militanların PKK kamplarında eğitim gördüğü belirlendi.
 
İstanbul merkezli 3 şehirde terör örgütü MLKP’ye yönelik yapılan operasyonda 60 kişi ve kuruma yönelik saldırı hazırlığında olan 9 kişi gözaltına alındı. 100 ayrı bomba düzeneği, 380 gram TATP tipi patlayıcı, 10 kilogram amonyum nitrat ve bomba yapımında kullanılan malzemelerin ele geçirildiği operasyonda gözaltına alınan örgüt elemanlarının terör örgütü PKK’nın Kuzey Irak’taki kamplarında eğitim gördükleri tespit edildi.
 
10 AYLIK TAKİP DÖNEMİ
 
İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekiplerinin 10 aylık teknik ve fiziki takip çalışması, terör örgütü MLKP’nin bazı elemanlarını PKK’nın Kandil’deki eğitim kamplarına gönderdiği ve bombalama eylemlerine hazırlandığını ortaya çıkardı. Bunun üzerine İstanbul, İzmir ve Samsun’da MLKP’ye yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda aralarında örgütün sözde merkez komite üyeleri, eylem sorumlusu ve Kandil’de bomba eğitimi alarak Türkiye’ye gelen militanların da olduğu 9 kişi gözaltına alındı. Yakalanan sözde merkez yönetim kurulu üyelerinin daha önce Devrimci Karargah Örgütü üyelerinin yaptığı gibi, PKK’nın Kandil’de bulunan askeri eğitim kamplarına eleman göndererek bomba imalatı hakkında özel eğitim aldıkları belirlendi. Yakalanan 5 militanın Kandil’e eğitildikleri ve 1 militanın da sevk ve idare işlerini yaptığı tespit edildi.
 
İSTİHBARAT GİBİ HAREKET EDİYORLAR
 
MLKP terör örgütü militanlarının istihbarat elemanları gibi hareket ettikleri tespit edildi. MLKP militanlarının yakalanmamak için telefon kullanmadığı ve sadece yüzyüze görüşmeler yaptığı ve bombalı eylem ve suikast düzenlemeyi planladığı kurum ve şahıslarla alakalı takip çalışması yürüttüğü belirlendi. Suikast düzenlenecek kişinin hangi güzergahtan saat kaçta geçtiği hatta hangi gazeteyi okuduğunu dahi rapor olarak tuttukları aktarıldı. Operasyonda yakalanan İbrahim Çiçek, Ziya Ulusoy ve Ali Hıdır Polat’ın 2006 yılında düzenlenen “Gaye” operasyonunda tutuklandığı ortaya çıktı. Bir yıl önce serbest kaldıkları öğrenilen zanlıların örgütü yeniden canlandırmak için harekete geçtikleri iddia edildi. Yakalanan 3 zanlının MLKP’nin sözde merkez yönetim kurulu üyesi oldukları ileri sürüldü.
 
Cephanelik ele geçirildi
 
MLKP’ye yönelik İstanbul Gaziosmanpaşa ve Avcılar’da yapılan operasyonlarda, örgütün bomba imalathanesi olarak kullandığı iki ayrı hücre evine de baskın yapıldı. Evlerde yapılan aramalarda, 100 adet bomba düzeneği, 10 kilogram amonyum nitrat ile bomba yapımında kullanılan sıvı ve macunsu kimyasal maddeler, 380 gram TATP tipi patlayıcı, çok sayıda hazır bomba düzeneği ile bomba yapımında kullanılan malzeme, bomba düzeneğinde kullanılmak üzere hazırlanmış 8 el telsizi, değişik çap ve markalarda 10 fişek ve 8 sahte kimlik, 563 ayrı ilçe nüfus müdürlüğüne ait sahte mühürler de ele geçirildi. Örgütün, militanlarına sahte nüfus cüzdanını ve ehliyetlerini hazırladıkları belirlendi. Operasyonda bomba düzenekleri için özel devre hazırlayan militanların, fizik profesörlerini kıskandıracak ustalıkta “harekete, sese ve ışığa karşı duyarlı” özel patlayıcı devreleri yaptıkları da belirlendi.
 
Kaynak: Bugün
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.