5 üst düzey terörist hedefte...

5 üst düzey terörist hedefte...

PKK'yı panikletecek iddia: 5 üst düzey teröristin peşinde...

Türkiye, terörle mücadelede artık geçmişte yapılan hataları, tabir yerindeyse 'alaylı' yöntemleri geride bıraktı/bırakıyor. Normal konseptte devam eden mücadele yöntemi, oluşturulan ekstra özel birlikle zirve noktaya çıkarıldı. Bu ekibin işi nokta operasyonlar yaparak örgütün yönetici kadrolarını etkisiz hâle getirmek. Operasyonların asıl amacı teröristi bulunduğu yerden sağ olarak alıp yargıya teslim etmek. Zaten ekibin aldığı özel eğitimin temel hedefi çatışma düzeyi düşük operasyonlarla doğru ve net sonuca gitmek.

Son 1,5 yılda 300 kişilik bir birim Isparta ve Gölbaşı’nda bu iş için ağır eğitimden geçirildi. Bu ekibin özelliği asker (jandarma özel harekât)-polis(özel harekât) karması olması. Genel bir ifadeyle 'Özel Kuvvetler' olarak biliniyorlar; ama asıl isimleri 'İMHA EKİBİ'. Küçük gruplar hâlinde operasyonlar yapıyorlar. Her türlü savaş tekniği eğitimini alan ekip aynı zamanda psikolojik harp ve savaş sanatı gibi alanlarda da kurs aldı. En zor tabiat şartlarına hazırlanan ve her durumda hayatta kalmayı öğrenen ekip için ‘çöl sıcağı veya kutup soğuğu fark etmez’ deniyor.

Geçen 6 ayda 300 kişilik ekibin önemli bir kısmı özellikle Türkiye içinde terör örgütünün dağ kadrosuna ciddi operasyonlar yaptı. Hatay, Osmancık, Kazan Vadisi, Bingöl ve son olarak Muş Bulanık kırsalındaki operasyonlarda bu ekip rol aldı. Ekip sınır ötesine geçip örgüte ait Hakurk ve Avaşin yakınlarına kadar da ulaştı. 25 kişilik bir grupla sınırı geçen ekip, operasyondan eli boş döndü (terörist grup da hareketli). Zaten ekibin hedefi, 10 operasyonda 1 teröristi canlı ele geçirmek ki terörle mücadelede bu önemli başarı sayılıyor. Ekip bu zamana kadar 40 operasyona katıldı; ancak sadece üç operasyonda sonuç alındı. 'İMHA EKİBİ', devlete bağlı resmî bir birim olmasına rağmen istihbarat sızmalarına karşı, sadece bir üst birime ‘operasyona çıkıyoruz’ demesi yeterli. Çünkü ekibin nereye gittiği, nasıl bir operasyona katıldığı yapılan harekâtlar sonrasında rapor olarak sunuluyor. Öncesinde bir bilgilendirme yapılmıyor.

Ekibin sağ ele geçirdiği ve aralarında bazı önemli PKK bölge veya tim komutanlarının bulunduğu kişilerin sayısı 30’a ulaştı. İddialara göre, ekip, Sabri Ok, Remzi Kartal gibi isimlerle birlikte Mustafa Karasu ve Ali Haydar Kaytan, Duran Kalkan gibi kişilerin peşinde. Cemil Bayık da nokta operasyonları yapan ‘Özel Kuvvetler’in almak istediği A sınıfı teröristler listesinde.

Kaynak: Haşim SÖYLEMEZ - AKSİYON

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.