9 PKK'lının öldüğü olayla ilgili şok

9 PKK'lının öldüğü olayla ilgili şok

Çukurca’da çıkan çatışmada 1 asker şehit oldu, 6 asker de hafif yaralandı. Çatışmada 2’si kadın 4 PKK’lı öldürüldü

Bingöl’ün Ilıcalar beldesindeki çatışmada 9 PKK’lı ölü ele geçirildi... 2 PKK’lı yaralı yakalanırken, 1’i de teslim oldu...
‘Arkadaşlarını vurdu’ iddiası İddiaya göre; güvenlik güçlerinin PKK’lıların saklandığı ahırın etrafını sarıp, ’Teslim ol’ çağrısında bulunmasının ardından Haşim Kaya, “Bize 5 dakika müsaade edin” diye seslenerek izin istedi. PKK’lıların büyük bölümünün teslim olmak istemesi üzerine Kaya, yanındaki bir el bombasını arkadaşlarının üzerine fırlattı, ardından da silahla yaylım ateşi açtı. 8 PKK’lı ölürken, 2 PKK’lı yaralı, 1’i de yara almadan ahırdan çıkmayı başarıp teslim oldu. Kaya da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

Katliam yapacaklardı
Irak topraklarından gelip Hakkari’nin Çukurca ilçesine sızmaya çalışan kalabalık bir PKK’lı grubunun termal kameralarla tespit edilmesi üzerine sınır bölgesi ateş altına alındı. Askeri üs bölgesine ve ilçe merkezindeki güvenlik birimlerine ağır silah ve roketatarlarla saldıran PKK’lılarla askerler arasında çatışma çıktı. Aralıklarla sabahın ilk ışıklarına kadar süren çatışmada silah seslerinin yankılandığı ilçede halk korku içinde evlerine kapandı, bazı binaların duvarlarına da kurşunlar isabet etti.

Evlere isabet etti
Çukurca’da katliam yapmayı planlayan PKK’lılar takviye birliklerin de gelmesiyle püskürtülürken, askeri üs bölgesinde yoğunlaşan çatışmada ilk ateşle askerliğinin bitmesine 75 gün kalan Rizeli Jandarma Onbaşı Metin Çetin (22) şehit oldu, 6 asker de yaralandı. Çatışmada 2’si kadın 4 PKK’lı öldürülürken, Irak topraklarına kaçan teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için sınır bölgesinde geniş kapsamlı operasyon başlatıldı. Hakkari Valisi Muamer Türker PKK’lıların attığı roketatar mermilerinin Asayiş Komando Bölüğü’ne ait tel örgülere isabet ettiğini söyledi. Sınıra yakın bulunan Emir Şaban Mahallesi’ndeki 20 eve silah ve roketatar mermilerinin isabet ettiği belirtildi. 

Bingöl’ün Ilıcalar beldesi kırsalında meydana gelen çatışmanın ardından öldürülen PKK’lıların üzerinden çok sayıda mühimmat ve patlayıcı çıktı.


BİNGÖL
‘Kış için’ geldiler

Bingöl’de güvenlik güçlerinin yaptıkları istihbaratta, kent merkezine 20 kilometre mesafede bulunan Ilıcalar beldesinin kırsal kesiminde bir grup PKK’lının bir mağaraya kış üstlenmesine geldiği belirlendi. Kös ve Karev bölgesi arasındaki Korik Mevkisi’ndeki bir mağaraya giren PKK’lılar, güvenlik güçleri tarafından takibe alındı. PKK’lılar sabaha karşı mağaradan çıkıp, Yenibaşlar köyü yakınlarındaki bir evin ahırına geldi. Güvenlik güçleri de operasyon düzenledi. ’Teslim ol’ çağrısına ateşle karşılık verililmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada, aralarına örgütün sözde Erzurum sorumlusu Haşim Kaya’nın da bulunduğu 9 PKK’lı ölü, 2’si de yaralı olarak ele geçirildi. Bir PKK’lı da teslim oldu. Yaralı PKK’lılar Bingöl Devlet Hastanesi’ne getirilip tedavi altına alındı.
Bingöl Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Olay yerinde 9 Kalaşnikof, 5 el bombası, 1 roketatar, 2 M-16 silah ve bir miktar C-4 patlayıcı madde, 2 telsiz ve çok sayıda örgütsel doküman ele geçirilmiştir” denildi. Öldürülen Haşim Kaya’nın, 1 Mayıs 2010’da 6 askerin şehit olduğu Tunceli’deki Sarıyayla Jandarma Karakolu’na yapılan saldırının emrini verdiği belirtildi.

 

‘Arkadaşlarını vurdu’ iddiası
İddiaya göre; güvenlik güçlerinin PKK’lıların saklandığı ahırın etrafını sarıp, ’Teslim ol’ çağrısında bulunmasının ardından Haşim Kaya, “Bize 5 dakika müsaade edin” diye seslenerek izin istedi. PKK’lıların büyük bölümünün teslim olmak istemesi üzerine Kaya, yanındaki bir el bombasını arkadaşlarının üzerine fırlattı, ardından da silahla yaylım ateşi açtı. 8 PKK’lı ölürken, 2 PKK’lı yaralı, 1’i de yara almadan ahırdan çıkmayı başarıp teslim oldu. Kaya da güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürüldü.

 

9 şehitli saldırıda 3 kişi tutuklandı
Özel Yetkili Van cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nin 9 askerin ?ehit olduğu 17 Ağustos 2011’de Hakkari’de askeri konvoya düzenlenen terör saldırısıyla ilgili yürüttüğü soru?turma kapsamında 3 gün önce gerçekleştirilen operasyonda gözaltına alınan 12 ki?i i?lemlerinin ardından Van’a sevk edildi. Özel Yetkili Savcılık tarafından ifadeleri alınan zanlılar tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Gece geç saatlere kadar süren sorgulamanın ardından zanlılardan 3’ü tutuklandı, 9 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
 

Bir kurban da benden’
Şehit Jandarma Onbaşı Metin Çetin’in Rize’deki baba ocağına ateş düştü. Üç çocuk annesi Havva Çetin, sinir krizi geçirdi. Gözyaşlarına boğulan baba Ahmet Çetin’i İl Jandarma Komutanı Albay Turhan Talu, sarılarak teselli etmeye çalıştı. Baba Çetin, “İki gün önce telefonla konuştum, ’Kar var, başka bir şey yok. Nöbet tutuyorum’ dedi. Yapacak bir şey yok. Dünyayı yıksak hainleri sevindireceğiz. Vatana bir kurban da benden olsun” diye konuştu.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.