PKK yandaşları Alman gazeteciye saldırdı

PKK yandaşları Alman gazeteciye saldırdı

Almanya'nın başkenti Berlin'de PKK yandaşlarının düzenlediği yürüyüşü takip etmek isteyen serbest gazeteci Martin Lejeune sadırıya uğradı.

Kreuzberg ilçesinde terör gruplarına destek veren yürüyüşü haber yapmak amacıyla takip eden  Alman gazeteci Martin Lejeune, gruptakiler saldırıda bulundu.

Yakında bulunan bir lokantaya sığınarak kurtulan Martin Lejeune son dönemlerde PKK yandaşlarından tehditler aldığını ancak bu kez bıçak gösterilerek kendisine saldırıda bulunulduğunu belirtti.

Tanıklar Alman gazetecinin uğradığı saldırıyı anlattı VİDEO

"BU PERVASIZLIĞA NASIL CÜRET EDİYORLAR"

Lejeune göstericilerin arasından 3 kişinin kendisine gelerek bıçak gösterdiğini ve vurmaya çalıştıklarını belirterek, ''Görevimi yapmak için oradaydım. Grup çok agresifti. Kalabalıktan gelip saldırdılar. Bir tanesi bana bıçağını gösterdi diğeri de bir şişe kırıp beni tehdit etti. Polisler orada olmasına rağmen bunu yapabiliyorlar. Bu pervasızlığa nasıl cüret ediyorlar doğrusu anlayamıyorum. Can güvenliğim konusunda tedirginim. Bu apaçık basın özgürlüğüne de müdahaledir." dedi.

Polisin tutumunu da eleştiren Lejeune, Almanya'da teröristlere dolaylı da olsa bu denli destek verilmesini kabul edemediğini vurguladı.

Lejeune, kendisine saldıranlardan şikayetçi olduğunu da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.