PKK'nın önemli isimleri öldürüldü

PKK'nın önemli isimleri öldürüldü

Dağlıca saldırısının ardından düzenlenen geniş kapsamlı operasyonlarda terör örgütünün komutan düzeyindek isimleri öldürüldü.

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde 8 askeri şehit edip kaçan örgüt üyelerinin etkisiz hale getirilmesi amacıyla karadan ve havadan başlatılan operasyonlar aralıksız sürüyor. Kuzey Irak topraklarında başlatılan takip operasyonu devam ederken, örgütün olası tuzaklarına karşı güvenlik güçleri detektörlerle arazi taraması yaparak ilerlemesini sürdürüyor. Çatışmada ölü olarak ele geçen örgüt üyelerinin komutan düzeyinde olduğu belirtildi.

Star gazetesininden Şeyhmus Çakan'ın haberine göre; Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı pistinin onarımda olması nedeniyle Adana ve Malatya'da konuşlandırılan F-16'lar Kuzey Irak'taki PKK kamplarına bomba yağdırdı. Türk savaş uçakları Amadiya ilçesine bağlı Avaşin, Zap ve İran sınırına kadar uzanan Zagroslar sıra dağlarındaki PKK hedeflerini bombaladı.

İKİYAKA DAĞINA KAÇTILAR

PKK'lılar tarafından Dağlıca Bölgesi'ndeki 3 ayrı askeri üs bölgesine yapılan saldırının ardından bölgede askeri hareketlilik aralıksız sürdü. Yüksekova'daki 34'üncü Hudut Alay Komutanlığı'nda Sikorsky helikopterleriyle sürekli çatışma bölgesine özel eğitimli komandolar indirildi. Kobra helikopterler de çatışma bölgesinde belirlenen terörist hedefleri bombaladı. Ayrıca helikopter pistinde sürekli ambulanslar hazır bulunduruldu. Saldırıyı gerçekleştiren örgüt üyeleri, Hakkari'nin İkiyaka dağına kaçtıkları yönündeki istihbarat bilgiler üzerine operasyon bu alanda yoğunlaştırıldı. Kış üstlenmesini bu dağda geçiren PKK'lılar, havaların ısınmasıyla birlikte eylem hazırlığına geçtikleri öğrenildi.

ŞEMDİNLİ'DE 300, ÇUKURCA'DA 250 ÖRGÜT MENSUBU DOLAŞIYOR

İstihbarat birimleri, Yüksekova Dağlıca bölgesinde saldırıya gerçekleştiren 300 kadar örgüt mensubunun Şemdinli bölgesine kaydığı yönünde bilgiler alındığını söylediler. Çukurca ilçesi kırsal alanında da 250 kadar örgüt mensubunun hareket halinde olduğu yönünde istihbarat alan güvenlik birimleri Star'a şu açıklamada bulundu: "Hakkari'de kötü hava koşulları nedeniyle kış ayında istenilen düzeyde operasyon yapılmadı. Havaların ısınmasıyla birlikte özellikle İkikaya dağında bulunan örgüt üyeleri saklandıkları yerlerden çıkmaya başladı. Önümüzdeki süreçte benzer saldırılar olabilir. Bu konuda istihbarat raporları hazırlandı ve ilgili yerlere bildirildi. Kışı sürekli saklanarak geçiren PKK'lılar, hem süreci sabote etmek, hem de etrafa yeniden korku salmak için eylemlerini bir süre arttırabilirler."

SAVUNMA BİRLİKLERİ IRAK'A GİTTİ

Yüksekova ilçesindeki saldırının ardından PKK'nın savunma birlikleri olarak bilinen bir grubun Irak gittiği öğrenildi. İstihbarat birimlerinin raporlarına göre, güvenlik güçleri operasyonlarını yoğunlaştırdı. Çatışmada ölü olarak ele geçen örgüt üyelerinin kimliklerinin belirlenmesine çalışılırken, bazı örgüt üyelerinin komutan düzeyinde olduğu belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.