'PKK'dan işçilere tehdt mektubu' iddiası

'PKK'dan işçilere tehdt mektubu' iddiası

PKK'nın Güneydoğu'daki inşaatlarda çalışan işçiler ve vatandaşlara yönelik, "Olacaklardan siz sorumlusunuz" tehditi içeren mektuplar gönderdiği iddia edildi.

Terör örgütü PKK'nın özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra çatışmaların eksilmediği Doğu ve Güneydoğu bölgelerindeki bazı illerde tehdit ev baskı uyguladığı gündeme geldi. Son olarak, örgütün, baraj inşaatında çalışan işçileretehdit içerikli mektuplar yolladığı iddia edildi.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre, PKK'lılar birtakım isteklerinin vatandaşlar tarafından yerine getirilmemesini gerekçe göstererek, 'çalışan herkesin can ve mal güvenliği tehlikeye girecektir' diye bir mektup yolladı.

"BUNDAN SONRA BU İNSANLARIN CANI TEHLİKEDEDİR"

Baraj inşatında çalışan işçilerin isimlerinin tek tek fişlendiği ileri sürülen örgüt mektubunda, işçiler için  “Bundan sonra bu insanların canı tehlikededir” denildi ve tüm işçilerin baraj inşaatında çalışmayı bırakması gerektiği belirtildi.

Baraj inşaatına yönelik saldırıların tüm sorumluluğunu da üstlenen PKK, vatandaşları da barajda çalışan işçilerle irtibatını kesmeleri için baskı uyguluyor. Teröristler mektupta, barajda çalışan ve ekmek parasının derdinde olan işçilerle irtibatların kesilerek devlete karşı tavır almaya zorluyor.

İŞTE O MEKTUP

ekran-resmi-2015-08-29-10.31.41.png

VATANDAŞLARA DA MEKTUP GÖNDERİLMİŞ!

Üzerinde "HPG Botan Komutanlığı" yazılı mühür görülen tehdit mektuplarının yanısıra, 7 Haziran seçimlerinde uyguladığı baskıdan sonuç alamadığı Kürt vatandaşlarını da mektuplarla tehdit ettiği öne sürüldü.

Mektuplarda Kürt asıllı olduğu anlaşılan vatandaşı “Kendi ırkına karşı mücadele yürütmek”le suçlayarak “Bu kişiliklerin ne dosta ne de düşmana bir yararı olur” ifadesini kullanılmış...

"AÇIK HEDEF OLACAKSINIZ"

Aynı mektupta güvenlik nedeniyle ismini yayınlanmayan vatandaştan, Öcalan'a yönelik sözlü saldırı için özür dilemesinin de istendiği iddia edildi. Habere göre mektupta, “Bundan sonra önderliğe karşı yaklaşımlarınızda özeleştirsel yani özür dileme geliştirilmezse can ve mal güvenliğinize karşı olabileceklerden siz sorumlusunuz” deniliyor. 

Bir başka Kürt kökenli vatandaşa gönderildiği belirtilen tehdit mektubunda da şu ifadelere yer verilmiş:

“Sizin ve ailenizin yaklaşımı seçimlerde bize yönelik bir saldırı biçimindeydi. Bundan sonra sizin ve çevrenizin yaklaşımlarından dolayı açık hedefimiz olacağınızı, mal ve can güvenliğinize herhangi bir yaklaşımları siz kendiniz hak ettiniz.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.