PKK'lıların hain planı böyle çökertildi!

PKK'lıların hain planı böyle çökertildi!

Tunceli'de eylem hazırlığındaki 3 terörist, güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Teröristlerin üzerinde bazı kamu binalarının işaretlendiği harita ele geçirildi.

Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde kaymakamlık, adliye, emniyetin işaretlendiği haritalar üzerinde bulunan 3 terörist güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonla yakalandı. Teröristlerle birlikte patlayıcılar da ele geçirildi.

Tunceli'nin Pertek İlçesi'nde istihbaratı değerlendiren güvenlik güçleri, eylem hazırlığında oldukları belirlenen teröristlerin bulunduğu 3 eve eşzamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda 2'si TKP/ML TİKKO, 1'i de PKK'lı 3 terörist yakalandı.

 Yakalanan örgüt üyelerinin evlerinde kaymakamlık, emniyetin krokileri, hakim, savcı ve emniyete ait araçların plakalarını içeren liste ile patlayıcılar ele geçirildi.

Tunceli Valiliği'nden olayla ilgili yapılan açıklamada şöyle denildi:
"24.01.2016 tarihinde Pertek ilçemizde güvenlik güçlerimizce yapılan operasyonda, 3 şahsın evinde yapılan aramada, toplatma kararı bulunan bir kitap, Pertek ilçemizdeki görev yapan savcı, hakim ve emniyete ait araçlarının plakalarını içeren liste, kaymakamlık, adliye, emniyet müdürlüğü yerleşkeleri, kaymakamlık konutu, Pertek -Tunceli yolunda bir kavşağın işaretlendiği harita, 9 elektrikli kapsül, 1 el bombası, 3 kilogram ağırlığında C-4 ve TNT tabir edilen patlayıcı madde ele geçirilmiştir. Şahıslar Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile gözaltına alınmıştır. İlimizde terörist unsurlara yönelik düzenlenen operasyonlara devam edilmekte olup, güvenlik güçlerimiz bölge halkımızın da desteği ile huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, ilimiz genelinde teröristlerle mücadelesini kararlılıkla sürdürecektir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.