Plan deşifre oldu

Plan deşifre oldu

Darbe girişimi iddianamesinde Paralel çete lideri Fetullah Gülen’e ağırlaştırılmış müebbet istenirken FETÖ'nün asıl hedefinin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu belirtildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca ‘25 Aralık’ dosyasındaki usulsüzlükler nedeniyle İstanbul Mali Şube Müdürlüğü görevlileri hakkında yürütülen soruşturma sonunda 69 şüpheli hakkında iddianame tamamlandı.

1 NUMARALI ŞİKAYETÇİ ERDOĞAN

1453 sayfalık iddianamede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan iddianamenin bir numaralı şikayetçisi olarak yer aldı. Başbakan Ahmet Davutoğlu da şikayetçiler arasında. İddianamede bir numaralı şüpheli FETÖ’nün lideri Fetullah Gülen. İkinci şüpheli ise yardımcısı Sinan Dursun.

AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET

İddianamede Fetullah Gülen, Sinan Dursun, Hamza Tosun, Yakup Saygılı, Mahir Çakallı’nın bulunduğu 69 şüphelinin ‘silahlı terör örgütü, darbeye teşebbüs, siyasal askeri casusluk, haberleşme gizliğinin ihlali, kişiler arasındaki konuşmaların dinlenmesi ve kayda alınması, özel hayatın gizliliğini ihlal, verileri hukuka aykırı olarak verme veya ele geçirme, göreve ilişkin sırrın açıklanması, resmi belgede sahtecilik’ gibi suçlardan hem ağırlaştırılmış müebbet hem de 645 yıla kadar hapis istendi. Gülen ve Sinan Dursun'un tutuklanması da talep edildi.

ASIL HEDEF ERDOĞAN

25 Aralık'ta görev yapan ancak sonra pişman olup itirafta bulunan polisler, sözde fezlekeyi Mali Şube’de çalışan komiser Fatih Yiğit’in hazırladığını söyledi. Fezlekede yer alan ‘Dönemin Başbakanı ifadesi’ ise iddianamede darbenin delili olarak gösterildi. Şüphelilerin; dinleme yapılırken konuşmalarda Başbakan'ın aleyhine bir durum yoksa tape yapmadıkları’ belirtildi. FETÖ, Başbakan'ın örgüt lideri olarak gösterildiği bir de örgüt şeması hazırlamış!

ŞÜPHELİ DEĞİL AMA DİNLEDİLER

Dosyada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı takip etmek için Turgay Ciner’in dinlendiği, yargı mensuplarına ulaşabilmek için Osman Ağca’nın dinlendiği belirtildi. Ancak ne Ciner ne de Ağca şüpheli olarak yer aldı!

DEVLETİN SAVCISI FETÖ’YE ÇALIŞMIŞ

Darbe girişiminde başarısız olan şüphelilerin ilk durağı Şişli'deki bir avukatlık bürosuydu. Avukata; “25 Aralığı yapabilseydik her şey bitmiş olacaktı” dedikleri iddianamede yer aldı. Eski savcı Muammer Akkaş’ın da FETÖ'ye çalıştığı deliller ve ifadelerle de yer verildi.

AMAÇ İÇ SAVAŞ

Örgütün 17 Aralık soruşturmasında alakasız birkaç dosyanın operasyonunu birlikte yaptığı belirtildi. 25 Aralık dosyasının fezleke içeriği itibarıyla bakanların çoğunu ve dönemin Başbakanın gözaltına alınması şeklinde hazırlanması nedeniyle muhtemel bir iç savaşın manivelasını hazırlamak istedikleri anlatıldı.

BAYKAL VE MHP'LİLERE KASET KUMPASI

İddianamede “Bu çatışmanın adını dürüstçe koyalım: Bu 'millî' olanla 'gayrimillî' olan arasındaki savaştır” ifadeleri kullanıldı. CHP eski Genel Başkanı Deniz Baykal’a kaset şantajı, ardından MHP’lilere yönelik yine kaset kumpasıyla genel başkan ve yardımcılarının değişmesi sağlandığı belirtildi.

MİT TIR’LARININ DURDURULMASIYLA ÜLKEYİ İTİBARSIZLAŞTIRACAKLARDI

FETÖ üyesi olan örgüt üyelerinin sürekli olarak suç işlemek azmi içerisinde oldukları belirtilen iddianamede, “17 Aralık’ta hükûmeti düşürmeye yönelik hamle yapmışlardır. 25 Aralık hamlesiyle Başbakan’ı şimdiki dönemin Cumhurbaşkanının oğlunu, damadı ve diğer aile fertlerini gözaltına alacaklardı. Amaçları itibarı sıfırlanmış bir başbakanı hazırladıkları fezlekeyle tutuklayıp, ülkeyi hükûmetsiz bırakacaklardı. Aynı örgüt daha önce de MİT Müsteşarı'na karşı tutuklama girişiminde bulunmuştu. Düzenledikleri Selam Tevhit dosyası, MİT TIR’larının durdurulması eylemleriyle de ülkeyi 'teröre destek olan ülke' diye yaftalayıp uluslararası arenada yönetilemez hale getirmek istediler. İstanbul Emniyet Mali Şube Müdürleri Hamza Tosun ve Yakup Saygılı’nın örgüt yöneticiliğini yaptığı yapının bağlantısının ABD Pensilvanya'da bulunan Fetullah Gülen’in paralel devlet yapılanması FETÖ terör örgütüdür” denildi.

‘GEZİ'YE PARALEL DESTEK

İddianamede Gezi eylemleri ile Brezilya’da yaşanan gösteriler arasında benzerlik bulunduğuna dikkat çeken savcı, eylemlerin 28 Şubat sürecini anımsattığını belirtti. Bunun da FETÖ tarafından desteklendiği yer aldı.

OYLARI SELO'YA BAS!

İddianamede paralel polislerin kendi aralarında yaptığı telefon konuşmalarında teröre rağmen 'HDP'ye o verin' şeklindeki tapeleri yer aldı.

İSMAİL YAVUZ ATMACA: Ya burada kullansam da Bingöl’de yani büyük çoğunluk zaten şeyden AKP’den yana muhtemelen üç sıfır yapacaklar burada.

MEHMET AKİF ÜNER: HDP’ye verecez

İSMAİL YAVUZ ATMACA: Ya HDP ya onlar. Muhtemelen üç sıfır çıkacak burda.

MEHMET AKİF ÜNER: Sende işte taktikoyu yapacan HDP'ye ver.

İSMAİL YAVUZ ATMACA: He he he bakalım.

MEHMET AKİF ÜNER: Oy kullanmamak demek zaten AK Parti'ye yarıyoki.

İSMAİL YAVUZ ATMACA: Ya orası öylede bi yerde de terörü destekleyene oy vermek var.

MEHMET AKİF ÜNER: Selo Başkanın yapıcı konuşmalarına oy verdim diye, teröre değil. Selo Başkanı dinledim ümit vardetti dersin, sonra ib…e çıktı teröre destek verdi dersin. Dostumun düşmanı dostumdur filan öyle işte taktik yap İsmail gözünü kapat bas HDP'ye bişey olmaz.

İSMAİL YAVUZ ATMACA: Tamam abi he he.

MEHMET AKİF ÜNER: MHP’ye ver dicem olmaz o pusulada yer yoktur belki onda.

Akşam

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.