Irkçılık tehlikesine dikkat çekti

Irkçılık tehlikesine dikkat çekti

Platini,"Irkçılık olursa, maç tatil edilir" dedi.

UEFA Başkanı Michel Platini, Ukrayna ve Polonya'nın ev sahipliği yapacağı EURO2012 öncesinde ırkçılık tehlikesine dikkat çekti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Çarpıcı açıklamalarda bulunan Platini, tribünlerde oyunculara yönelik oluşabilecek ırkçı saldırılara karşı hakemlerin maçı geçici olarak ve ya tamamen tatil etmesi gerektiğini belirtti.

İtalyan oyuncu Mario Balotelli'nin kendisine karşı böyle bir davranış olması halinde oyunu bırakacağını söylemesine karşı İtalyan yıldızı uyaran Platini; "Bu tip bir durum karşısında eğer hakem oyunu durdurursa biz bunu kesinlikle destekleriz. Ama bir oyuncunun böyle bir şey yapması doğru değil, Bay Balotelli oyunu terketmek yerine hakemle iletişime geçmeli. Bu kararı hakem almalı." şeklinde konuştu.

Oyunu durdurup durdurmamanın hakemlerin elinde olacağını belirten Platini; "Hakemlere gereken tavsiyeleri verdik. Onlar bir problem oluşursa oyunu durdurabilirler fakat ben yapamam. Maç 90 dakika boyunca benim değil hakemin kontrolünde olacak ve biz daima hakemlerimiz destekleyeceğiz." ifadelerini kullandı.

Eski hakem olan ve şu anda UEFA Hakem Komitesi'nin başında bulunan Pierluigi Collina ise UEFA komiserlerinin 16 takım yetkilileriyle görüşerek oyunu durdurma prosedürlerini açıkladıklarını söyledi.

Yaşanabilecek ırkçılık olaylarından çekindiklerini belirten Platini, bunun bir çözüm yolu olabileceğini belirtirken; oyuncuların ırkçılıktan dolayı hakeme şikayette bulunmaları durumunda hakemlerin durumu değerlendirerek bir yaptırım uygulamaları gerektiğini sözlerine ekledi.


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.