Polis memur eyleminde biber gazı kullandı

Polis memur eyleminde biber gazı kullandı

Polis, Kızılay’a yürümek isteyen Türkiye Kamu-Sen üyelerine polis biber gazıyla müdahale etti.

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı sendikaların üyeleri, Abdi İpekçi Parkı'nda yaptıkları eylemin ardından, Konfederasyon Genel Merkezi'nin bulunduğu Kızılay'a yürümek istedi.

POLİS BİBER GAZI İLE MÜDAHALE ETTİ

Bunun üzerine emniyet güçleri parkın çıkışında, Sağlık Bakanlığı'nın önünde barikat kurarak grubun yürümesine izin vermedi. Eylemciler ile güvenlik güçleri arasındaki tartışma arbedeye dönüştü. Polisler olaya biber gazıyla müdahale etti.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk ve diğer sendika yöneticilerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda eylemci gazdan etkilendi.

Grup, daha sonra Mithatpaşa Caddesi üzerinden Konfederasyon Genel Merkezi'ne doğru yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında gazetecilere açıklama yapan Koncuk, Konfederasyon Genel Merkezine yürüdükten sonra dağılmayı planladıklarını, ancak polisin buna izin vermediğini ileri sürdü.

"POLİS KİMİN POLİSİ"

Bir polis memurunun biber gazını gözüne sıktığını iddia eden Koncuk, ismini tespit edebilirse söz konusu polis hakkında şikayette bulunacağını belirtti.

Grubun yürüyüşü sırasında aracının kornasını çalan bir sürücü de tartaklandı.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, "Emin olun bu gazlar, bu coplar Türkiye Kamu-Sen'i deviremez ama Hükümet şunu bilsin istediğimizi ya alacağız ya alacağız" dedi.

Memurların iş bırakma eyleminin ardından Abdi İpekçi Parkı'ndan Kızılay Meydanı'na yürümek isterken polisin müdahalesiyle karşılaşan Koncuk, daha sonra konfederasyon genel merkezi önünde gelerek basın açıklaması yaptı.

Türkiye Kamu-Sen'in her bir üyesinin millet ve Türkiye sevdalısı olduğunu ifade eden Koncuk, "Bugüne kadar bu sendikanın üyeleri polise taş atmamış, cam kırmamıştır ama bu polis, Türkiye'nin polisi mi, yoksa hükümetin polisi mi" dedi.

"İSTEDİĞİMİZİ YA ALACAĞIZ YA ALACAĞIZ"

Kamu-Sen'in iş bırakma eyleminin siyasi ve ideolojik bir anlam taşımadığını dile getiren Koncuk, 81 ilde yapılan eylemlere bütün çalışanların katıldığını kaydetti.

Eylemcilerin slogan atması üzerine Koncuk, "Gazı da yedik. Lüzumsuz bir gerginlik yaşadık. Acemi bir polise rastladık hemen gaz sıktı. Emin olun bu gazlar, bu coplar Türkiye Kamu-Sen'i deviremez ama Hükümet şunu bilsin istediğimizi ya alacağız ya alacağız" dedi.

Öte yandan emniyet güçleri, Kamu-Sen ile aynı sokakta bulunan AK Parti Ankara İl Başkanlığı binasının çevresine barikat kurarak, konfederasyon üyelerinin Mediha Eldem Sokak'ın bir bölümüne girmesine izin vermedi.

Polis ile yaşanan arbedede, göstericiler polislerin haklarını savunmak için de müdale verdiklerini belirttiler.

Mersin, Kayseri, Tekirdağ, Balıkesir, Bursa gibi illerde memurların eylemine sahne olurken çeşitli protesto gösterileri yapıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.