'Selamun aleyküm'e cevap yok!

'Selamun aleyküm'e cevap yok!

Polis mangasına 'Selamün Aleyküm' diyerek selamlayınca, polis memurları cevap veremedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan 'ın davetlisi olarak Türkiye 'ye gelen Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi, Ankara'da ziyaretlerinin ardından bugün Edirne'ye geldi. TBMM Başkanlığı tarafından kendisine tahsis edilen makam aracından valilik önünde indikten sonra İbrahimi, kırmızı halı üzerinden kendisini karşılayan polis mangasını 'Selamün Aleyküm' diyerek selamlayınca, polis memurları cevap veremedi. Kısa bir süre olduğu yerde bekleyen İbrahimi, Edirne Valisi Hasan Duruer'in polislere 'Sağol çekmiyor musunuz?' diye sormasına rağmen ses çıkmayınca, valilik binasına girdi.

TERCÜMAN HEYECANDAN KONUŞMALARI ÇEVİREMEDİ

Ziyarette, Taliban tarafından Kunduz şehrinde yapılan intihar saldırısında babasının şehit düştüğünü, ağır yaralı olan kardeşinin ise ambulansla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildiğini söyleyen İbrahimi, kardeşinin tedavisi için kendisine destek olan Türkiye'ye teşekkür etti. Tarih boyunca Türkiye ile Afgan halklarının çok sıkı dostluklar içerisinde olduğunu belirten İbrahimi'nin yanında gelen tercüman heyecanlanınca, konuşmaların büyük bir kısmını tercüme edemedi. Araya giren Edirne Valisi Hasan Duruer'in, Afgan halkının Cumhuriyet Savaşı döneminde kendilerine ait olan ziynet eşyaların Türkiye'ye göndererek Batılılara karşı verilen mücadeleye destek olduğunu söyledi.

TALİBA'NIN KAÇIRDIĞI TÜRK MÜHENDİSLER

Gazetecilerin Afganistan'da Taliban tarafından kaçırılan 8 mühendisin durumunu sorması üzerine Abdul Rauf İbrahimi, "Bizde ne zaman serbest kalacaklarını bilmiyoruz. Mühendisler buradan oraya hizmet etmek için gitmişler, Taliban'ın ilk işi değil, daha önce de çok yaptılar. Geçende bizim ailemizde de böyle bir bomba patlattı. Babamızı, kardeşimizi ve 10 kişiyi şehit ettiler. Emniyetle görüştük az vakitte Türk mühendisler meselesini halledeceğiz. Ne zaman bırakılacakları tam olarak belli değil, biz de tam bir şey söyleyemiyoruz" diye cevap verdi.

SELİMİYE'Yİ GEZDİ

Valilikteki ziyaretin ardından Edirne Valisi Hasan Duruer ile birlikte mimar Sinan'ın 'ustalık eserim' dediği Selimiye Camii'ni gezen İbrahimi ve beraberindekiler, camii imamının hoparlörsüz sesinden ezan dinledi. Öğle yemeğini Meriç Nehri kenarındaki bir restoranda yiyen İbrahimi daha sonra şehirden ayrıldı.

CAMİDEKİ KIRMIZI KABLOLAR VALİYİ KIZDIRDI

Edirne Valisi Hasan Duruer, Afganistan Halk Meclisi Başkanı Abdul Rauf İbrahimi ile birlikte geldiği Selimiye Camii'nde yangın alarm cihazı için gelişi güzel çekilmiş kırmızı renkli kabloları görünce sinirlendi. Özel Kalem Müdürü İbrahim Tarancı'ya kabloların kaldırılması talimatını veren Vali Duruer, Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından aydınlatma ampullerinin yanından gelişi güzel çekilmiş olmasını 'rezalet' olarak yorumladı ve şunları söyledi:

"Burada kablolarla ilgili bir çalışma yapılıyor. Bundan sonra derece rahatsızız. Selimiye Camii, dünya kültür mirası listesinde olan bir yer. Dünyanın en önemli eserinin içerisindeyiz. Fakat çekilen kablolar kontrolsüzlüğün örneğidir. Buna bir çare bulunması lazım. Defalarca Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nü uyardık. Takip edilmesini söylememize rağmen aynen devam ediyorlar. Bu tam bir rezalettir. Yangın alarm kabloları böyle mi çekilir, rezalet" dedi.

Edirne Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri ise kırmızı kabloların yangın alarm cihazı için geçici olarak çekildiğini daha sonra yapılacak kanallar içerisinde geçirilerek çirkin görüntünün ortadan kaldırılacağını söyledi. 

DHA

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.