Polisten böyle hata görülmedi!

Polisten böyle hata görülmedi!

Korsan gösteride sivil polis yanlışlıkla gözaltına alınmaya çalışıldı

Gaziosmanpaşa'da bölücü terör örgütü elebaşısı Öcalan'ın yakalanışının yıldönümü bahanesiyle korsan gösteri yapan terör örgütü yandaşları polise taş ve molotof kokteylle saldırdı.

 

Karayolları mahallesinde ara sokaklara kadar göstericileri kovalayan güvenlik güçleri iki kişiyi gözaltına aldı. Bu arada, bir emniyet müdürü şüphelileri kovalayan toplumsal müdahale aracı (TOMA) önünde ezilme tehlikesi geçirirken, diğer bir sivil polis memuru ise kovalamaca esnasında meslektaşları tarafından gözaltına alınmaya çalışıldı.

 

 

 

Teröristbaşı Öcalan'ın Kenya'da yakalanışının yıldönümünde provokatif eylem yapmak isteyen yaklaşık 50 kişi, Karayolları Mahallesi Osmanbey Caddesi üzerinde toplandı. Yollara pazar tahtaları ile barikat kuran göstericiler, çevreye ve polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı.

 

 

 

Çevik kuvvet polisi, TOMA ve biber gazı ile eylemcilere müdahale etti. Göstericiler, ara sokaklara kaçarak dağıldı. Yeniden toplanan ve çevreye saldıran örgüt yandaşlarına polis ikinci kez müdahale etti. Ara sokaklara kadar süren kovalamacada 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınmaya çalışılan bir sivil polis memuru ise arkadaşlarına, "Ben bir memurum, şahısları kovalıyordum, onları yakalayacaktım" şeklinde tepki gösterdi.

 

 

 

Diğer yandan, olaylara tepki gösteren vatandaşlar, atılan biber gazlarından etkilendi.

 

 

 

Etiketler :