Polisten ilginç yöntem

Polisten ilginç yöntem

Kanada'da polis aşırı hız yapan sürücüleri yavaşlatmak ve kaza oranlarını en aza indirmek için ilginç bir yöntem uyguluyor.

Kanada'da polis aşırı hız yapan sürücüleri yavaşlatmak ve kaza oranlarını en aza indirmek için ilginç bir yöntem uyguluyor. Fakat kimi uzmanlar söz konusu bu yöntemin paniğe neden olacağı ve daha çok kazaya sebebiyet vereceğini savunuyor.
 

Kanada'nın Vancouver kentinde trafik polisleri hız tutkunlarının önüne geçmek için son derece ilginç bir yöntem kullanmaya başladı. Yöntemin amacı sürücülerin dikkatini yolun ortasındaki bir cisme çekip yavaşlamalarını sağlamak.

Birçok sürücü Vancouver sokaklarında yol alırken yolun ortasında pembe bir balonu kovalayan küçük bir kız görüp yavaşlıyor. Ancak yeterince yaklaşıldığında yolun ortasındaki cismin küçük bir kız olmadığı yolun ortasına optik yanılsama yöntemiyle yapıştırılan bir resim olduğu anlaşılıyor. Kanadalı yetkililer bu yöntem sayesinde şehirdeki trafik kazası sayısını düşürmeyi amaçlıyor.

Diğer taraftan bazı uzmanlar söz konusu yöntemin sürücülerde paniğe yol açabileceği ve dolayısıyla daha fazla kazanın olacağını savunuyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Kanadalı psikolog Bob Dewar söz konusu yöntemin daha fazla kazaya neden olabileceğini savundu. Bazı yorumcular ise sürücülerin ilk seferde duracağını fakat buna alıştıktan sonra yolda gerçekten bir çocuk gördüklerinde illüzyon sanıp yavaşlamayabileceklerini belirtiyor.

Cihan

Etiketler :