Polisten polise suikast suçlaması

Polisten polise suikast suçlaması

Emniyet İstihbarat Daire eski Başkanı Uzun: "Hrant Dink’in öldürüleceği bilgisini İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Fuat Yılmazer gizledi" dedi ve ilginç açıklamalar yaptı.

Gizli raporu göstermediler

Gazeteci Nedim Şener’in yargılandığı davada ilk kez ifade veren ve Dink’in öldürüldüğü dönem İstihbarın başında olan Uzun, 17 Şubat 2006 Trabzon’dan gönderilen “Yasin Hayal, Dink’i vuracak” yazılı gizli raporun saklandığını söyledi.

Dink’e korumada vermedi. Uzun, 2005-2007 arasında Emniyet İstihbara C Şube müdürü olan, ve halen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Ali Fuat Yılmazer’in olayın sorumlusu olduğunu öne sürdü: Hrant Dink’i korumayan da bu kişidir.

Dün İstanbul 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davada, Sabri Uzun Hrant Dink cinayeti ile ilgili olarak ilk defa ifade verdi. Sabri Uzun ifadesinde Ali Fuat Yılmazer’i suçlayarak, kendisinin görevde olduğu 17 Şubat 2006 tarihinde Trabzon Emniyet Müdürlüğü’nden gönderilen, Yasin Hayal, "Ne pahasına olursa olsun, Dink’i öldürecek" şeklindeki gizli rapordan haberi olmadığını söyleyerek raporun C şubesinde saklandığını söyledi.

Kaynak: Taraf

Etiketler :