Poroşenko'dan Aliyev'e destek

Poroşenko'dan Aliyev'e destek

Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Aliyev ile yaptığı telefon görüşmesinde Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan desteklerinin değişmediğini söyledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko, ülkesinin Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne olan desteğinin değişmediğini bildirdi.

Ukrayna Devlet Başkanlığı internet sayfasından yapılan açıklamaya göre, resmi bir ziyaret için Japonya'da bulunan Poroşenko ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Görüşmede, her iki lider de Dağlık Karabağ'da tırmanan gerginlikten duydukları endişeleri dile getirdi. Liderler, uluslararası kurallar temelinde durumun barışçıl yollardan çözülmesinin önemine değindi.

Poroşenko ve Aliyev, uluslararası organizasyonlar çerçevesinde Dağlık Karabağ meselesinin çözümünde koordinasyonun sağlanması hususunda görüş birliğini vurguladı.

Açıklamada, "Devlet Başkanı (Poroşenko), uluslararası tanınmış sınırlar içerisinde Azerbaycan'ın egemenliği ve toprak bütünlüğüne destek konusunda Ukrayna'nın pozisyonunun değişmeyeceğine güvence verdi" ifadesi yer aldı.

Ayrıca liderler, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi ve Bakü'de devlet başkanlığı düzeyinde konsey toplantısı yapılmasını da ele aldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.