Porto yapılamayanı yaptı, avantajı aldı!..

Porto yapılamayanı yaptı, avantajı aldı!..

Şampiyonlar Ligi 2. Turu ilk maçında Portekiz ekibi Porto, Devler Ligi'nde bu sezon yenilgi yaşamayan Malaga'yı 1-0 ile geçti ve rövanş öncesi avantaj yakaladı.

Şampiyonlar Ligi 2. Turu'nda Portekiz temsilcisi Porto, sahasında Malaga'yı ağırladı. İngiliz hakem Mark Clattenburg'un yönettiği, Dragao Stadı'nda oynanan mücadeleyi ,ev sahibi ekip ikinci yarıda bulduğu tek golle 1-0 kazandı.

Portekiz ekibine galibiyeti getiren golü 56. dakikada orta saha oyuncusu Joao Moutinho kaydetti. Bu golle birlikte, 27 yaşındaki futbolcu Şampiyonlar Ligi'nde 2. kez, toplamda 4. kez ağları sarsmış oldu.

Evinde aldığı tek farklı galibiyet ile avantajı ele geçiren Porto, rövanş mücadelesinde 13 Mart'ta İspanya'da Malaga'nın konuğu olacak.

MALAGA İLK YENİLGİSİNİ ALDI

Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon hiç yenilgi almadan yoluna devam eden Malaga'nın serisi Porto karşısında bozuldu. Bu mücadeleye kadar Avrupa arenasında deplasmanda oynadığı toplam 12 maçtan sadece 1'ini kaybeden İspanyol ekibi, 2. mağlubiyetini de aldı.

PORTO İSPANYOLLAR'A YİNE YENİLMEDİ

Şampiyonlar Ligi'nde İspanyol rakiplerle oynadığı son 7 maçta da yenilgi yüzü görmeyen Porto, bu geleneğini bozmadı. Bu karşılaşma öncesi Şampiyonlar Ligi'nde elemeli turlarda evinde oynadığı 11 maçtan sadece 1'ini kaybeden Portekiz temsilcisi, iyi istatistiğini sürdürdü.

TRİBÜNLER BOŞ, FUTBOL RENKSİZ

Mücadelenin ilk dakikalarında tribünlerdeki boşluklar dikkat çekti. Taraftarların fazla ilgi göstermediği karşılaşmada takımlar da maça ısınamadı. İlk dakikalarda karşılıklı top kayıpları ile birbirlerine ikramlarda bulunan ekipler, tehlikeli noktalara meşin yuvarlağı taşımakta sorun yaşadı. Evinde galip gelerek avantajı ele geçirmek isteyen Porto'nun aksine, Malaga sahasına gömüldü ve kontra ataklara çıkmaya çalıştı. İlk tehlikeli pozisyon 18. dakikada bir korner pozisyonunda yaşandı.

MOUTINHO ORTALADI, VARELA KAÇIRDI

Köşe yuvarlağında topun başına geçen Moutinho'nun yaptığı ortayı, Varela kafa ile ağlara göndermek istedi. Ancak meşin yuvarlak az farkla dışarı gitti ve ev sahibi önemli bir pozisyondan yararlamadı. İlk yarının kalan dakikalarında önemli sayılabilecek başka tehlike yaşanmazken, takımlar soyunma odasına 0-0 beraberlikle gitti.

MALAGA HIZLI BAŞLADI

İkinci yarının başlangıcında rakip yarı alana ilk yarıya oranla daha çok gitmeyi düşünen bir görüntü çizen Malaga, son paslarda etkili olamayınca birkaç denemeden gol çıkaramadı. 50. dakika sonrası tekrar kontrolü ele geçiren Porto, İzmailov, Danilo ve Moutinho ile etkili oldu. Rakip yarı alana oyunu hapseden Portekiz ekibi, aradığı golü de 56. dakikada buldu.

MOUTINHO ATTI, MALAGA ÇIKMADI

Hızlı paslarla oyunu sol kanada taşıyan Porto'da, defansın solunda oynayan Alex Sandro, yerden sert bir orta açtı. Penaltı noktasına doğru koşu yapan Moutinho da, kaleci Cabellero'nun yanından yumuşak bir vuruş ile ağları sarstı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Bu dakikaya kadar maçın genelinde kontrollü oyunu tercih eden İspanyol ekibi, geri düşmesine rağmen taktiğini değiştirmedi. Teknik Direktör Pellegrini'nin yaptığı değişiklikler de bu durumu değiştirmezken, Porto rahat bir oyunla tek farklı skoru cebine attı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.