POZİTİF YAKLAŞIM İŞ HAYATINI GELİŞTİRME DERNEĞİ  (POZ-İŞ DER)

POZİTİF YAKLAŞIM İŞ HAYATINI GELİŞTİRME DERNEĞİ (POZ-İŞ DER)

Bugün hafta sonu ve röportajımızı Adana'mızın gülen yüzü POZİTİF YAKLAŞIM İŞ HAYATINI GELİŞTİRME DERNEĞİ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özlem Pekduraner'le gerçekleştirdik.

 

Bugün hafta sonu ve röportajımızı Adana'mızın gülen yüzü POZİTİF YAKLAŞIM İŞ HAYATINI GELİŞTİRME DERNEĞİ Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Özlem Pekduraner'le gerçekleştirdik.

 

 

 

 

Çok güzel ve sıcacık bir ortamda geçen sohbetimizde Sayın Pekduraner nezaketi ve samimi sıcak tavırlarıyla ve misafirverliğiyle yine bizi mutlu etti. Teşekkür ederim kendisine.  Röportajımız daha ziyade bir dost sohbeti şeklinde gerçekleşince kahvelerimizde elbetteki olacaktı. Sıcacık kahve eşliğinde öncelikle Sevgili Özlem Pekduraner hanımefendiyi tanıtarak sohbetimize başladık. Bu arada söylemeden demeyeceğim kendileri bir bayan olarak başarıya ulaşan ender bayanlarımızdan sadece biridir. Sevgi, selam ve dualarım daima kendisiyledir. 

1.            KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?

Serbest Muhasebeci Mali Müşavirim. Adana Kanal A’nın  ana haber spikeriyim. Toplumsal bilinci artırmak amacıyla  Kanal A’da  “Senkron” programını- Akdeniz FM’de  “Özlem ile Geniş Açı” programını hazırlayıp sunuyorum. Pozitif Yaklaşım İş Hayatını Geliştirme Derneği’nin Yönetim Kurulu Başkanıyım. Hukuk ve ticaret mahkemelerinde bilirkişilik yapıyorum.

2.            DERNEĞİNİZ NE ZAMAN KURULDU VE  DERNEĞİNİZİN AMACI NEDİR?

Derneğimiz 9 Mayıs 2013 tarihinde Adana’da faaliyete başlamıştır. Derneğimiz, toplumun sosyo-ekonomik ve kültürel yapısını kalkındırarak  ve geliştirerek toplumsal bilgi ve  bilincin  artmasını sağlamak amacı ile kurulmuştur. Sosyal, ekonomik, kültürel, bilimsel, teknolojik  alanda yurt içinde ve yurt dışında faaliyet göstermeyi hedefliyoruz.

Biz, kamu yararını gözeterek, çalışmalar yapmak, toplumun bu faaliyetlere katılımını sağlamak ve toplumsal farkındalığı yaratmak için kenetlendik. Mevlana’nın “Bir mum, diğer mumu tutuşturmakla ışığından bir şey kaybetmez” sözünü benimsedik.

Kültürel, ekonomik, sosyal, teknolojik, bilimsel alanlarda yeniliğe, değişikliğe ve gelişmeye evet dedik.  Amaçlarımıza ve hedeflerimize ulaşmak için aynı çatı altında toplandık, biz bilinci ve gönüllülük ilkesi ile yola çıktık. 

3.            DERNEĞİNİZ ADI NİYE POZİTİF YAKLAŞIM?

Derneğimizin adının Pozitif Yaklaşım olmasını istedik. Çünkü pozitif düşünmenin gücüne inanıyoruz. Pozitif düşünce sayesinde herhangi bir durumda alternatifler üretebilir, çözüm odaklı olabilir, güçlü yarınlara kavuşabilir ve başarı merdivenlerini tırmanabiliriz.

4.            WEB ADRESİNİZ NEDİR?

www.pozisder.org.tr/

5.            NE TÜR ETKİNLİKLERİNİZ VAR?

Toplumsal konularda ve iş dünyasının çeşitli alanlarında ücretsiz seminerler veriyoruz. Bugüne kadar neler yaptığımızı paylaşmak isterim.

İlbank Etkili İletişim semineri

Mobbing (İşyerinde psikolojik taciz) semineri

Kayıtdışı ekonomi semineri

Sanayi ürünü gıdaların bilinçli tüketimi semineri

İş güvenliği ve sağlığı semineri

İlkyardımda temel bilgiler semineri

Orta okul ve liselerde kariyer planlaması ile ilgili seminerler

İlkokulda ağız ve diş sağlığı semineri

Tüketicinin korunması hakkında kanundaki değişiklikler ile ilgili seminer verdik. Ayrıca sosyal bağları kuvvetlendirmek ve birlikteliği sağlamak için yemek,  kahvaltı, tiyatro  gibi sosyal aktivitelerimiz de mevcut.

6.            ÜYELİK KOŞULLARINIZ NELER?

Fiil ehliyetine sahip bulunan ve derneğin amaç ve ilkelerini benimseyerek bu doğrultuda çalışmayı kabul eden ve Mevzuatın öngördüğü koşullarını taşıyan her gerçek ve tüzel kişi bu derneğe üye olma hakkına sahiptir. Üyelerden giriş ödentisi olarak 10 TL, aylık olarak ta 5 TL aidat alınır.

7.            SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ ÖNEMİ İLE İLGİLİ NELER SÖYLEYEBİLİRSİNİZ?

Sivil toplum örgütleri, demokratik toplumların  bir unsurudur. STK’lar topluma faydalı bireyler kazandırması, toplum adına hareket etmesi, toplumu kalkındırmak için hizmetlerde, faaliyetlerde bulunması açısından önem arz eder.

Yerel yönetimlerle, diğer STK’larla işbirliği halinde olunarak, çeşitli alanlarda projeler üretilerek maksimum fayda elde edilebilir.

STK’lara üye olmak, bireylerde kendini işe yarar hissetme, faydalı olma duygularını tatmin eder. Kişilerin isteklerinin ve beklentilerinin dile getirilmesine yardımcı olur. Devletle bireyler arasında aracılık etmesi açısından önemlidir. STK’ların varlığı toplumsal bir güç demektir. Toplumsal bilinci artırmayı amaçlaması açısından da önemlidir. Stk ların varlığı çoksesliliğe imkan tanır. Bunların yanı sıra STK’larla haklar korunabilir ve yeni haklar kazanımını sağlayabilir.

8.            SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ SORUNLARI NELERDİR?

Bireylerin  kendi inisiyatifleri ile oluşturdukları, gönüllülük ilkesinin esas olduğu STK’ların kendi kendini finanse etmek zorunda kalması, mali yetersizlikler, üyeler arasındaki bağların zayıf olması,  aktivitelere çok az kişinin katılması, devletin STK’lara eşit mesafede yaklaşmaması sivil toplum kuruluşlarının  sorunları arasında yer almaktadır.

9.            SON OLARAK NE SÖYLEMEK İSTERSİNİZ?

Kolektif bilincin ve biz kavramının bir anlamda ifadesi olan sivil toplum kuruluşlarında  gönüllülük ve  dayanışma  esastır.

Kar amacı gütmeyen, hiçbir maddi beklentisi olmayan sivil toplum kuruluşları, toplumun temel ihtiyaçlarını karşılamak ve toplumun sorunlarına çözüm bulabilmek amacıyla vardır.

Toplumda önemli bir yere sahip olan,  sivil toplum kuruluşlarına gereken önem verilmeli; gönüllülük ilkesi  esas alınarak, üstlenilen sorumluluklar profesyonelce yerine getirilmeye çalışmalıdır.

 

Sohbetimiz güzel dileklerimizle sona erdi. Böylesine güzel ve anlamlı işlerde görev alan POZİTİF YAKLAŞIM İŞ HAYATINI GELİŞTİRME DERNEĞİ Yönetim kurulu başkanı olarak sayın Özlem Pekduranel'i ve dernek üyelerini tek tek kutluyorum....

 

Röportaj: İNCİ KAYAR

 

 

 

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.