Premier Lig'de tarihi şampiyonluk

Premier Lig'de tarihi şampiyonluk

38. ve son haftaya lider giren Manchester City, düşmeme mücadelesi veren Queens Park Rangers karşısında son anlarda bulduğu gollerle mucizevi bir geri dönüş yaptı,

İngiltere Premier Lig'de son hafta maçında ezeli rakibi Manchester United'ın averajla önünde bulunan Manchester City, kümede kalma mücadelesi veren Queens Park Rangers'ı ağırladı. 

Etihad Stadı'nda oynanan maçta Manchester City, Queens Park Rangers'ı uzatmada attığı iki golle 3-2 mağlup ederek büyük bir mucizeyi başardı ve şampiyonluğa ulaştı. Böylece Manchester City 44 yıl sonra ligde şampiyon oldu. City en son 1668 yılında şampiyon olmayı başarmıştı.

Öte yandan Queens Park Rangers ise mağlup olmasına rağmen kümede kalmayı başardı. 

Manchester City'ye galibiyeti ve şampiyonluğu getiren golleri 39. dakikada Pablo Zabaleta, 90+2. dakikada Edin Dzeko ve 90+3. dakikada Sergio Aguero kaydetti.  

Queens Park Rangers'ın golleri 48. dakikada Djibril Cisse ve 66. dakikada Jamie Mackie'den geldi. Öte yandan Joey Barton 55. dakikada Sergio Aguero'ya yaptığı müdahale sonrasında kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu galibiyetin ardından Manchester City, 89 puanla sezonu ezeli rakibi Manchester City'nin averajla önünde şampiyon olarak tamamladı. Queens Park Rangers ise Bolton'ın Stoke City ile berabere kalmasının ardından ligde kaldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.