Prof. Dr. Birol Akgün: AK Parti, Davutoğlu ile dava partisi olmayı seçti

Prof. Dr. Birol Akgün: AK Parti, Davutoğlu ile dava partisi olmayı seçti

AK Parti’nin Türkiye, Ortadoğu ve dünya için bir vizyon amacıyla kurulduğunu söyleyen SDE Başkanı Prof. Akgün, “Daha önce ANAP ve DYP, menfaat partisi olmayı seçtiler. AK Parti ise Davutoğlu tercihiyle dava partisi olmaya devam kararı aldı” dedi.

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) Başkanı Siyaset Bilimci Prof. Dr. Birol Akgün, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun AK Parti Genel Başkan ve Başbakan adayı olarak gösterilmesinin şifrelerini STAR’a anlattı. AK Parti’nin Türkiye, Orta Doğu ve dünya için bir vizyon amacıyla kurulduğunu söyleyen Prof. Akgün, “Daha önce ANAP ve DYP, menfaat partisi olmayı seçtiler. AK Parti ise, Davutoğlu tercihi ile dava partisi olmaya devam etme kararı aldı. Çünkü AK Parti, değişen dünyada oyun kurmak için hayata geçirildi” dedi.

Ne olacak bu milletin hali?

AK Parti Olağanüstü kongresinde Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu’nun Genel Başkan adayı olarak açıklanmasının AK Parti’nin vizyonuna uygun olduğunu belirten SDE Başkanı Prof. Birol Akgün, bu tercihin Türkiye ve dünya için önemli olduğunu belirtti. Türkiye’de artık iç politika ile dış politika çok da birbirinden farklı olmadığından söz eden Prof. Akgün, şöyle konuştu:

“Ekonomik alanında AK Parti sorun yaşamadı. Gerek içeride ve dışarıda izlediği ekonomi politikası, belki de en az tartışılan politikasıdır. İç ve dış politika ise, AK Parti’yi yöneten aklın Yeni Türkiye ne olmalıdır sorusuna yanıtında gizli. İttihat ve Terakki’ye kadar giden ‘Ne olacak bu milletin hali’ sorusunun yanıtıyla ilgili. Özellikle Erdoğan ve Davutoğlu’nun vizyonlarının örtüştüğünü görüyorum. Bu örtüşme, Erdoğan sonrasında AK Parti liderliğini Davutoğlu’na götürdü.”

Türkiye’nin geleceğinin inşası

“Siyasi ve ekonomik istikrarın sürdürülmesi lazım. Erdoğan ve Davutoğlu şunu savunuyor; uluslararası sistem yeniden yapılanıyor. Türkiye’nin bugünkü gücüyle yeni imkanlar sunuyor. Biz, sırtımızı coğrafyamıza ve komşularımıza vererek değil, riskli de olsa inisiyatif alarak, irade ortaya koyarak gelişme ve kalkınmayı çok daha hızlandırabiliriz. Davutoğlu gibi dışişleri kökenli ama Türkiye’nin yapısını iyi okuyan akademisyenin başbakan olması, kendi vizyonunun Türkiye’nin geleceğini inşa etme anlamında önemli bir etken olacak.”

ANAP ve DYP menfaati seçmişti

TÜRKİYE’NİN Orta Doğu ve dünya için bir vizyonu olduğunu belirten?Akgün, “Türkiye’nin özne ve aktör olması konusunda birleştiren bir AK Parti imajı vardı. Bu anlamda Davutoğlu söyledi, restoratif, inşa hareketini hem içeride hem dışarıda ancak başbakan olursa, AK Part’nin o kimliği devam edebilir. İç politikadaki dinamiklerle, dış politika örtüştüğü noktada, Davutoğlu’nun sinerji yaratacak isim olarak seçildiğini düşünüyorum. Zamanında ANAP ve DYP menfaati seçti. Şimdi AK Parti ise davaya devam diyor. Bunlar için ideal bir aktör aynı zamanda” dedi.

Star

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.