BDP Akademisi'nde ayaklanma dersi

BDP Akademisi'nde ayaklanma dersi

Birçok ünlü akademisyen ve profesörün eğitim verdiği BDP Siyaset Akademisi’nde alınan kararlar tüyleri diken diken edecek cinsten.

8 Mayıs’ta Beyoğlu BDP İl Binası’nda alınan kararda “2011 yılı isyan ve başkaldırı yılıdır. Aksaray’da saatlerce sürecek bir eylemle Tahrir Meydanı’nda Mısır Hükümeti’ni deviren eyleme benzer bir ayaklanma yapılacaktır.

Seçim sonrası KCK’nın yapacağı faaliyetler siyasal harptir, serhildan ayaklanması başlatılacaktır” denildi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri KCK’nın Siyaset Akademisi’ne yönelik geniş çaplı bir operasyon düzenlendi. Prof. Dr. Büşra Ersanlı ve Yayıncı Ragıp Zarakolu’nun da aralarında bulunduğu 44 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

BDP’nin Siyaset Akademisi’nde alınan kararlar PKK’nın talimatlarıyla örtüşüyor. 15 Mart 2011’de KCKTM İstanbul İl 2. BölgeMeclisi Toplantısı kararında, Abdullah Öcalan’ın Kenya’dan getirilişi ile ilgili olarak KCK TM’nin İstanbul yapılanmasının çeşitli eylemler organize ettiği fakat ses getirmediği, bu nedenle 20 Mart’ta Kazlıçeşme Meydanı’nda yapılacak Nevruz kutlamaları ile ilgili aynı akıbeti yaşamamak için 1milyon kişinin bumeydanda toplanma kararı verildiği belirtildi.

İSYAN YILI İLAN EDİLSİN

Beyoğlu BDP İl Parti binasında alınan kararlar şöyle:

♦ Öcalan’ın avukatları aracılığıyla vermiş olduğu talimatlar doğrultusunda, 2011 yılının “Başkaldırı ve İsyan” yılı olarak nitelendirilmesi, PKK mücadelesini gündemleştirme kararının alınması.

♦ Hakkari’de gözaltına gelen bir polis memurunun linç edilmesi gibi eylemler İstanbul’da da yapılmalı. Kurtarılmış bölgeler oluşturulmalı.

♦ Devletin kurumları işgal edilmeli.

♦ 8 askeri şehit eden canlı bomba Zilan Kod adlı Zeynep Kınacı ile ilgili etkinlik düzenlenmeli

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.