Prof. Dr. Ferruh Ertürk vefat etti

Prof. Dr. Ferruh Ertürk vefat etti

Çevre Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇEKÜD Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ferruh Ertürk vefat etti.

Yıldız Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı, ÇEKÜD Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ferruh Ertürk vefat etti.

 
Çevre Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi ve ÇEKÜD Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ferruh Ertürk vefat etti.

Prof. Dr. Ferruh Ertürk beyefendinin cenazesi 24 Ağustos 2011 Çarşamba günü Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi camii'nde kılınacak ikindi namazına müteakip kaldırılacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.

ÇEKÜD olarak merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.

Prof. Dr. Ferruh Ertürk:

1949 yılında Ankara'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini Ankara Maarif Kolejinde tamamladı. 1971 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü'nü bitirdi. 1974'de aynı bölümde Master derecesini aldı. 1977 yılında ABD'nin Iowa State Üniversitesinde Kimya Mühendisliği Bölümünde Doktora unvanını aldı. Aynı yıl İstanbul Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümüne girerek Dr. Asistan olarak göreve başladı. 1982'de aynı üniversitede Doçent unvanını aldı. 1982 - 1989 yılları arasında Cidde King Abdülaziz Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalıştı. 1989'da Türkiye'ye döndükten sonra 1989 - 1990 yılları arasında TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nde Kimya Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak çalıştı. 1990 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi'ne girdi.1991 yılında profesör kadrosuna atanan Ertürk vefatına kadar YTÜ Çevre Mühendisliği Bölüm Başkanı olarak görev yaptı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.