Prof. Dr. Merve Kavakçı 20. Yılında 28 Şubat’ı Anlattı

Prof. Dr. Merve Kavakçı 20. Yılında 28 Şubat’ı Anlattı

Türkiye’nin siyasi tarihine “Post Modern Darbe” olarak geçen, kara bir leke süren 28 Şubat süreci 20. yılında Beykoz’da düzenlenen seminerle ele alındı

 

Beykoz Belediyesi, HAK-EDER ve İlim Yayma Cemiyeti tarafından düzenlenen programda o günlerin tanığı ve mağduru Prof. Dr. Merve Kavakçı o günlerde yaşananları anlattı.  

Ahmet Mithat Efendi Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Beykoz Belediyesi Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, HAKEDER Başkanı Leman Aksay ve derneğin Onursal Başkanı Ayşe Çelikbilek, İBB Başkan Danışmanı Adem Sefer, Merve Kavakçı’nın babası Prof. Dr. Yusuf Ziya Kavakçı, belediye başkan danışmanları, STK ve siyasi parti temsilcileriyle ilçe sakinleri katıldı.

Merve Kavakçı: “Başörtülü Kadınlar Tehdit Unsuru Olarak Görüldü”

Geleceğe dair doğru karar vermek için geçmişi bilmenin öneminde değinen Merve Kavakçı: “28 Şubat, ülkede tesis edilmeye çalışılan, alışılagelmiş değerlere yönelik bir darbe girişimidir. Türkiye’de başörtüsü problemi ancak şahsımın TBMM’ye seçilmiş bir milletvekili olarak girmesiyle net olarak algılandı.  Başörtülü kadın, Türkiye’de rejimin batılılaşma projesinin temellerini sarsan bir tehdit unsuru olarak görüldü. Allah’ın emri olan başörtü bahane edildi. Karalama kampanyalarına maruz kaldı. İnsanların belirli bir süre sonra laikleşeceği öngörülmüştü. Bu bakış açısı yeni değil, son 200 yıllık süreçte yer alan olayların devamıdır. 15 Temmuz’da da aynı mantıkla darbe yapılmak istendi. Allah’ın verdiği inayetle halk bu girişimi önledi. Bu olayları bir daha yaşamamak için o günleri asla unutmamalıyız” dedi.  

Muharrem Kaşıtoğlu: “28 Şubat Hafızalarda Daima Yer Etmeli”

Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in selamlarını ileten Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu: “28 Şubat’ta uğradığımız zulümlerin gelecek nesillerin hafızasında yer etmesini isteriz. Vatana, inançlı insanlara karşı, ülkenin refahı için çalışan ve söz sahibi olan kişilere karşı yapılmıştır. O günlerde bayrak ve vatan için mücadele eden insanları saygı ve minnetle anıyorum.” şeklinde konuştu. 

Beykozluların yoğun ilgi gösterdiği konferansın sonunda Kavakçı, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi ve kitaplarını imzaladı.

Grup Yürüyüş ise İslam coğrafyasında yaşanan zulümleri anlatan şarkılarını seslendirdi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.