Prof. Dr. Nejat Veziroğlu 100 Yaşını Kutladı

Prof. Dr. Nejat Veziroğlu 100 Yaşını Kutladı

Dünyada hidrojen enerjisi konusunda çığır açan araştırma ve projelere imza atan dünyaca ünlü Türk profesör Dr. Nejat Veziroğlu 100. doğumgününü ailesi, sevdikleri, eski öğrencileri ve meslektaşları ile birlikte kutladı.

Habername.com | Miami | Florida | ABD

Yaklaşık yüze yakın seveni ile birlikte yüzüncü yaşını kutlayan Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu başta Miami Üniversitesi’nde olmak üzere yaptığı çalışmalarla hidrojen enerjisi konusunda bir dünya otoritesi oldu. En temiz ve geleceğin enerjisi hidrojen üzerine çalışmalarıyla 2000 yılında Nobel'e aday gösterilen Prof. Dr. Veziroğlu evli ve iki çocuk babası.

Doğumgünü kutlamasına katılan yazarımız ve eski öğrencisi olan Mehmet Yaşar Ulutaş, Prof. Dr. Turhan Nejat Veziroğlu şu güzel değerlendirmelerde bulundu: “Nejat Hoca hala aktif ve fikir üreten birisi. Ben dahil olmak üzere yakınındakilere ve özellikle Türklere çok büyük iyilikler yapmış ve kariyerlerinde yardımcı olmuştur. Sayısız bilimsel çalışmaları ve hizmetleri olan çok çalışkan bir akademisyen. Son 20 senedir ona hayat arkadaşlığı yapan, seven, ve aynı zamanda hidrojen enerjisi konulu bilimsel çalışmalarında da onunla beraber çalışan eşi Ayfer Hanımın (fotoğrafta solda) da göstermekte olduğu ihtimamla Nejat Hoca daha uzun seneler yaşar ve dünyaya katkı yapmaya devam eder. .”

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum