Provokatörlere en güzel cevap

Provokatörlere en güzel cevap

Mısır’da Peygamberimizi (asm) savunan Batılı oryantalistlerin yazılarının toplandığı bir ansiklopedi hazırlanacak

Mısır’da Ezher Üniversitesi ve İslâm Üniversiteleri Birliği, ortak bir proje kapsamında, Hz. Muhammed’i (asm) savunan Batılı oryantalistlerin yazılarının toplandığı bir ansiklopedi hazırlayacak.

Mısır Başbakanı Hişam Kandil’in himayesinde yürütülecek proje kapsamında, ansiklopediyi hazırlayacak “Resulullah Sevgisi için Küresel Forum” adlı girişimin ilk toplantısı, Ezher Üniversitesi’nde yapıldı.

İslâm Üniversiteleri Birliği Genel Sekreteri Cafer Abdusselam, toplantıda, ABD’de önde gelen İslâm araştırmacılarından John Esposito gibi bazı “insaflı oryantalistler” bulunduğunu ifade ederek, “Proje, Hz. Peygamber’in (asm) mesajının evrensel olduğunu ispatlamayı amaçlıyor” dedi.

Suud-Mısır Cemiyeti Genel Sekreteri Abdulati eş-Şafii de, Müslümanların kısır tartışmalarla meşgul olmak yerine, İslâm’ı ve Peygamberini (asm) dünyaya tanıtmak konusunda çaba harcaması gerektiğini söyledi. İslâm ülkeleri genelinde 150 üniversitenin üyesi olduğu İslâm Üniversiteleri Birliği, İslâm dini ve hoşgörü üzerine çalışmalar yapıyor. (Yeni Asya)

 timeturk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.