Muhtemel rakiplerimiz belli oldu

Muhtemel rakiplerimiz belli oldu

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ve Fenerbahçe’yi zorlu rakipler bekliyor

Şampiyonlar Ligi’nde Galatasaray ve Fenerbahçe’yi zorlu rakipler bekliyor
 

Okan Yardımcı / AA

Avrupa’da liglerin büyük bölümünün tamamlanmasıyla, gelecek sezon Avrupa kupalarına katılacak takımların çoğu belirlendi.

Türkiye’den şampiyon Galatasaray, Avrupa Şampiyonlar Ligi gruplarına doğrudan katılacak. Ligi 2. sırada bitiren Fenerbahçe ise Şampiyonlar Ligi’nde gruplara katılmak için 2 ön eleme oynamak zorunda.

UEFA Avrupa Ligi’ne Türkiye 3 takımla katılacak. Ziraat Türkiye Kupası finalinde Fenerbahçe ile karşılaşacak Bursaspor, kupayı kazanıp kazanmamasına bakılarak UEFA Avrupa Ligi play-off turunda ya da 2. ön eleme turunda mücadele edecek.

Ligi 3. sırada bitiren Trabzonspor ve 4. sırada tamamlayan Beşiktaş da Türkiye’yi UEFA Avrupa Ligi’nde temsil edecek.

-Şampiyonlar Ligi- UEFA’nın sistemine göre 21 takım Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılıyor. UEFA klasmanında ilk 3 sırada yer alan ülkeler, Şampiyonlar Ligi’ne 3’ü doğrudan olmak üzere 4 takım gönderiyor.

Sıralamada 4-6. sıralardaki ülkeler, 2’si doğrudan, 3 takımla ligde yer alma hakkına sahip. 7-12. sıradaki ülkeler ise 1’i doğrudan, 2 takımla Devler Ligi’nde temsil ediliyor.

UEFA klasmanında halen ilk 12 arasında yer alan ülkeler ve bu ülkelerin Şampiyonlar Ligi’ne kaç takımla katıldığı şöyle: 1. İngiltere: Şampiyon, 2. ve 3. doğrudan katılıyor, 4. bir ön eleme oynayacak.

2. İspanya: Şampiyon, 2. ve 3. doğrudan katılıyor, 4. bir ön eleme oynayacak.

3. Almanya: Şampiyon, 2. ve 3. doğrudan katılıyor, 4. bir ön eleme oynayacak 4. İtalya: Şampiyon ve 2. doğrudan katılıyor, 3. bir ön eleme oynayacak.

5. Fransa: Şampiyon ve 2. doğrudan katılıyor. 3. bir ön eleme oynayacak.

6. Portekiz: Şampiyon ve 2. doğrudan katılıyor. 3. iki ön eleme oynayacak.

7. Rusya: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

8. Ukrayna: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

9. Hollanda: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

10.Türkiye: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

11.Yunanistan: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

12.Danimarka: Şampiyon doğrudan katılıyor, 2. iki ön eleme oynayacak.

Türkiye, UEFA klasmanında 10. sırada yer aldığı için Spor Toto Süper Lig şampiyonu Galatasaray doğrudan gruplara kalırken, ligi 2. bitiren Fenerbahçe 2 ön eleme oynamak zorunda.

Doğrudan Şampiyonlar Ligi’ne katılanlar

UEFA klasmanında ilk 12 sıradaki ülkeler ve bu ülkelerden 2010-2011 sezonunda Şampiyonlar Ligi’ne doğrudan katılacak takımlardan belirlenenler şöyle:

Ülkeler Şampiyon İkinci Üçüncü

1. İngiltere Man. City Man. United Arsenal
2. İspanya Real Madrid Barcelona Valencia
3. Almanya B. Dortmund B. Münih Schalke 04
4. İtalya Juventus Milan
5. Fransa (Montpellier ve PSG) sezon henüz bitmedi
6. Portekiz Porto Benfica
7. Rusya Zenit
8. Ukrayna Shakhtar Donetsk
9. Hollanda Ajax
10.Türkiye Galatasaray
11.Yunanistan Olimpiakos

Not: Fransa’da Montpellier ve PSG’nin ilk iki sırada yer alacağı kesinleşti, ancak hangisinin şampiyon olacağı gelecek hafta belirlenecek. 12. sıradaki Danimarka’da ise şampiyonluk mücadelesi sürüyor.

Galatasaray’ın muhtemel rakipleri

Spor Toto Süper lig şampiyonu Galatasaray, Şampiyonlar Ligi’nde grupların belirleneceği kura çekimine 3. ya da 4. torbadan katılacak.

Kurada ilk torbada yer alacak 8 takımdan 7’si belli. Barcelona, Manchester United, Bayern Münih, Real Madrid, Arsenal, Porto ve Milan takımlarının yer alacağı 1. torbadaki 8. takım, 19 Mayıs’taki Şampiyonlar Ligi finalini kazanması halinde Chelsea olacak. Chelsea’nin Bayern Münih ile oynayacağı finali kaybetmesi halinde bu torbada Valencia yer alacak.

Galatasaray’a 2. torbadan çıkması muhtemel takımlar arasında ise Benfica, Shakhtar Donetsk, Zenit, Schalke 04 ve Manchester City bulunuyor.

Fenerbahçe

Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi ön elemelerine 3. turdan katılarak 2 ön eleme oynayacak. Bu elemelerde seri başı olma ihtimali bulunan Fenerbahçe’nin 3. turdaki muhtemel rakipleri arasında, Braga, Dinamo Kiev, Spartak Moskova, Feyenoord, Motherwell, Brugges ile Yunanistan ve Danimarka Ligi’nin ikincileri bulunuyor.

Fenerbahçe’yi bu turu geçmesi halinde, 4. turda daha zorlu takımlar bekliyor. 4. turda da seribaşı olma ihtimali bulunan Fenerbahçe, seribaşı olursa Udinese, Lille, Malaga ve Borussia Mönchengladbach, seribaşı olmazsa, Tottenham ve tur atlamaları halinde Braga ve Dinamo Kiev gibi takımlarla eşleşecek.

UEFA Avrupa Ligi

Türkiye’yi 3 takımın temsil edeceği kupada, hangi takımın hangi ön eleme turundan başlayacağı, Fenerbahçe ile Bursaspor arasında oynanacak Ziraat Türkiye Kupası final maçının sonucuna göre belirlenecek.

Bursaspor, kupayı kazanması halinde UEFA Avrupa Ligi elemelerine 4. turdan (play-off) katılarak tek ön eleme oynayacak. Bu durumda ligi 3. sırada bitiren Trabzonspor, kupaya 3. ön eleme turundan katılacak ve gruplara kalmak için 2 ön eleme oynayacak. Ligi 4. bitiren Beşiktaş ise kupaya 2. ön eleme turundan katılarak 3 ön eleme oynayacak.

Ziraat Türkiye Kupasını Fenerbahçe’nin kazanması halinde ise, Bursaspor kupaya 2. ön eleme turundan katılarak 3 ön eleme oynayacak.

Bu durumda ligi 3. sırada bitiren Trabzonspor, kupaya 4. ön eleme turundan (play-off) katılacak ve gruplara kalmak için tek ön eleme oynayacak. Ligi 4. bitiren Beşiktaş ise kupaya 3. ön eleme turundan katılarak 2 ön eleme oynayacak.

Ön elemeler

Temmuz ayında başlayacak 2. ön elemede Türkiye’yi temsil eden takım, bu turda seri başı olacak ve Litvanya, Gürcistan, Letonya, İzlanda, Liechtenstein, Andorra, San Marino, Faroe Adaları, Ermenistan ve Moldova gibi ülkelerin takımlarıyla eşleşecek.

Ağustos ayı başındaki 3. ön eleme turunda ise Türk takımlarını, biraz daha zorlu takımlar bekliyor. Bu turda Türk takımları, yine büyük ihtimalle seri başı olacak ve Hırvatistan, İsveç, Çek Cumhuriyeti, Norveç, İsviçre gibi ülkelerin takımlarıyla karşılaşacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde play-off turu maçları ise Ağustos ayı sonunda oynanacak ve Şampiyonlar Ligi ön elemelerinde elenen takımların da dahil olacağı bu turu geçen takımlar, UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele etme hakkı kazanacak.

UEFA Avrupa Ligi’nde 48 takım, 4’erli 12 grupta mücadele edecek.

UEFA Avrupa Ligi ön elemelerine katılan takımlar arasında, Liverpool, Newcastle United, İnter, Marsilya, Twente Sparta Prag, Athletic Bilbao, Levante, Rosenborg, Stuttgart, Bayer Leverkusen, PSV, Alkmaar, Rubin Kazan ve Lyon gibi takımlar bulunuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.