Pulitzer Ödüllü Gazetecinin Dramatik Ölümü

Pulitzer Ödüllü Gazetecinin Dramatik Ölümü

Pulitzer ödüllü gazeteci Anthony Shadid, Suriye’den gizlice çıkarken astım krizinden öldü.

Cesedini, arkadaşı 5 kilometre sırtında taşıyıp Türkiye’ye getirdi. Dünyaca ünlü gazeteci Anthony Shadid gizlice girdiği Suriye’den Türkiye’ye dönerken astım krizinden vefat etti. Fotoğrafçısı cenazeyi sınırdan geçirerek Hatay’a getirdi.

Gizlice girdiği Suriye’deki olayları takip ettikten sonra kaçakçıların yardımıyla at sırtında Türkiye’ye dönmeye çalışırken astım krizine yakalanan Pulitzer ödüllü Amerikagazeteci Anthony Shadid yaşamını yitirdi.

ABD’de modern gazeteciliğin son dönemde yetiştirdiği en önemli muhabirlerden biri olan ve Ortadoğu’yu en iyi tanıyan 43 yaşındaki Anthony Shadid’in cenazesi, yanında bulunan New York Times’ın foto muhabiri Tyler Hicks tarafından 5 kilometre sırtta taşınarak Hatay’ın Reyhanlı ilçesine getirildi.

Libya’da Türkiye Kurtardı

Henüz 43 yaşında olan Lübnan asıllı Anthony Shadid’in, meslek hayatı başarılarla dolu. Ortadoğu konusunda uzman olan gazeteci, 2004 ve 2010 yıllarında, Irak’ın işgaliyle ilgili haberleriyle Pulitzer ödülüne layık görüldü. Shadid, New York Times, Washington Post, Boston Globe and Associated Press gibi dünyanın en önemli yayın organları için 20 yılı aşkın süredir hazırladığı haberlerle tanınıyordu. 2002 yılında Batı Şeria’da vurulan Shadid, geçen yıl Libya’da kaçırılmış ve Türkiye’nin çabalarıyla kurtarılmıştı.

Suriye'ye Gizlice Girmişti

Bir hafta Suriye’de kalan Shadid, başta Özgür Suriye Ordusu olmak üzere Devlet Başkanı Beşşar Esed’e muhalif silahlı unsurlarla ilgili haberlerini hazırladıktan sonra Türkiye’ye dönüyordu. Yabancı gazetecilerin ülkedeki faaliyetlerini yakından takip eden Suriye hükümetinin, Shadid’in ülkede olduğu konusunda bilgisinin bulunmadığı belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.