Putin, Ermenistan'da 'soykırım' ifadesini kullanmadı

Putin, Ermenistan'da 'soykırım' ifadesini kullanmadı

Ermenistan'a gitmeden önce 1915 olayları için 'soykırım' ifadesini kullanan Rusya Devlet Başkanı Putin, Erivan'da aynı ifadeyi kullanmadı.

Ermenistan'da 60'tan fazla ülkeden temsilcinin katılacağı törenin adresi başkent Erivan'daki soykırım anıtı oldu.Putin de, anma törenleri kapsamında olaylarda hayatını kaybedenler için kurulan anıt mezarı ziyaret ederken, Rus lidere sarı çiçek verildi. Dün yaptığı açıklamada 1915 olayları ile ilgili 'soykırım' ifadesini kullanan Putin, Erivan'a gerçekleştirdiği ziyarette çark etti.

PUTİN BU KEZ 'SOYKIRIM' DEMEDİ

Törende bir konuşma yapan Rus lider Putin, ''Dünyanın bir dizi ülkesinde itibar gören neo-faşizm, aşırı milliyetçilik, anti-semitizm ve Rusofobi gibi akımların sonuçlarını enine boyuna düşünmemiz gerekir'' ifadelerini kullandı.

Putin konuşmasında, 'kitlesel katliamların bir gerekçesi olmadığını ve olamayacağını' belirtirken, 'uluslararası toplumun geçmişteki trajik olayların bir daha tekrarlanmaması, tüm halkların barış ve uzlaşı içinde yaşaması için her türlü çabayı sarf etmesi gerektiğinin' de altını çizdi.

‘RUSYA, YAŞANANLARI KENDİ ACISI OLARAK GÖRDÜ’

Putin, Rusya'nın insanlık tarihindeki en korku verici trajedilerden birini yaşayan Ermenistan halkının acısını paylaştıklarını da kaydedip şunları söyledi: "1915 olayları, tüm dünyayı sarstı. Rusya, yaşananları kendi acısı olarak gördü. Milyonlarca Ermeni vatandaşı Rusya'ya sığınarak hayatta kalmayı başardı."

‘ERMENİ HALKI İLE BİRLİKTE YAS TUTUYORUZ’

Rusya ile Ermenistan halkları arasındaki kardeşlik ilişkilerinin her zaman manevi yakınlık ve karşılıklı destek ile ön plana çıktığını söyleyen Putin, "100 yıl önceki dramatik olaylarda, 2. Dünya Savaşı'nda ve Spitak depreminde de iki ülke halkları birbiriyle dayanıştı. Bugün de Ermeni halkı ile birlikte yas tutuyoruz"vurgusunu yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.