Putin: Türkiye yaptıklarından pişman olacak

Putin: Türkiye yaptıklarından pişman olacak

Rusya Devlet Başkanı Putin geleneksel meclis konuşmasında Türkiye ile yaşanan krize ilişkin oldukça sert açıklamalarda bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Putin federal meclis üyelerine yaptığı yıllık sunumda Türkiye'ye ilişkin açıklamalarda bulundu.. Türkiye'yi tehdit eden Putin, "Türkiye'nin savaş uçağımızı düşürmesini unutmayacağız. Türkiye yaptıklarından pişman olacak ve bedelini en ağır şekilde ödeyecek. Türkiye'ye ekonomik yaptırımlarımların sınırlı olacağını düşünenler derin yanılgı içindedir." diye konuştu.

Putin'in açıklamalarından satır başları şöyle;

"Türkler uçağımızı neden düşürdü anlamıyorum. Bunu neden yaptılar Allah bilir.Türkiye'nin savaş uçağımızı düşürmesini unutmayacağız.

PİŞMAN OLACAKLAR

Allah Türk yönetimini vicdan ve adalet duygusundan yoksun bırakarak cezalandırmaya karar verdi. Bunu yaptıklarına pişman olacaklar.

Türkiye yaptıklarından pişman olacak. Pilotumuzun ölümünden Türk elitleri sorumlu, bunu asla unutmayacağız.

Türkiye'ye ekonomik yaptırımlarımların sınırlı olacağını düşünenler derin yanılgı içindedir. Bize yapılanlara karşı ani bir cevap vermemizi bekliyorlar ama yanılıyorlar.

Putin: Türkiye yaptıklarından pişman olacak VİDEO

DOMATES AMBARGOSUNDAN ACI ÇEKMEYECEKLER

Türkiye (Rusya’nın) domates ambargosundan ya da Türk şirketlere getirdiğimiz sınırlamalardan acı çekmeyecek. Türkiye bu yapılanlardan pişmanlık duyacak.

Türkiye'ye askeri tehdit savurmayacağız.

RUSYA'NIN TÜRKİYE'DEKİ DOSTLARI HİSTERİK TEPKİ BEKLEMESİN

Türkiye'de çalıntı petrolle kimlerin ceplerini doldurduğunu ve kimin terör örgütleri için militan topladığını biliyoruz. Türk halkı iyidir, çalışkandır. Türk halkı bizim eski dostumuzdur. Belki Türkiye’de Rusya’nın çok eski ve güvenilir arkadaşları vardır. Bilmeliler ki biz onları Türk yönetimiyle aynı kefeye koymuyoruz. Bizden sinirli ve histerik tepki beklemesinler.

BÖLGESEL GÜVENLİK İÇİN İŞBİRLİĞİNE HAZIRIZ

Teröristlerle yasadışı ve kanlı ticaret yapılmasına izin verilmemeli. Ama Rusya (Türkiye’ye karşı) silah sallamayı planlamıyor. Rusya, Türkiye ile bölgesel güvenliğe ilişkin en hassas konularda işbirliği yapmaya hazırdı.

IRAK, SURİYE VE LİBYA

Irak, Libya ve Suriye şu anda anarşi bölgeleri ve tüm dünya için tehdit teşkil ediyor. Terörü sadece tek bir ülkenin yardımıyla yenmek mümkün değildir. Özellikle de sınırlar açıkken ve halklar göç ederken.

IŞİD ilişkilerini görmezden gelemezdik, bunu bedelini ödeyecekler.

TERÖRİSTLER SURİYE'DE ZAFER KAZANIRLARSA...

Suriye’de yoğunlaşmış olan teröristler, Rusya için özel tehdit teşkil etmektedir. Aralarında Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelen çok sayıda kişi var. Para, silah alıyorlar ve güçlerini artırıyorlar. Eğer çok güçlenip Suriye’de zafer kazanırlarsa, o zaman kaçınılmaz olarak Rusya’ya da gelecekler. Rusya’da nefret tohumları ekmek, korku ve nefret yaratmak, insanları öldürmek isteyecekler. Onları izleyip yok etmek zorundayız. Suriye’de hava operasyonumuzu tam olarak bu nedenle ve meşru Suriye hükümetinden gelen resmi talep üzerine başlattık."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.