Putin'den Sürpriz Nükleer Caydırıcılık Tatbikatı

Putin'den Sürpriz Nükleer Caydırıcılık Tatbikatı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, nükleer gücün caydırıcılığının test edilmesi ile ilgili sürpriz bir tatbikat gerçekleştirdi.

Kremlin Basın Danışmanı Dmitri Peskov konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "RusyaDevlet Başkanı Putin'in komutasında nükleer caydırıcılık gücü, uzay gücü, deniz ve stratejik uçak güçleri sürpriz bir tatbikatla denetledi." dedi.

HEDEFLERİN TAMAMI VURULDU

Balistik füzelerin ateşlendiğini, hava savunma ve füze savunma sistemlerinin kullanıldığını ifade eden Peskov, "Tüm testler beklendiği üzere başarılı geçti. Hedeflerin tamamı vuruldu." bilgisini verdi. Rusya Savunma Bakanlığı acil test çerçevesinde iki balistik füzenin fırlatıldığını doğruladı. Bakanlık açıklamasında, "Rusya Füze Gücü RS-12M Topol balistik füzesini Plesetsk uzay merkezinden fırlattı. RS-20V Voyevoda balistik füzesi de merkez Rusya'da bulunan Dombarovski füze test alanından fırlatıldı." değerlendirmesinde bulundu.

SÜRPRİZ TATBİKATLARIN SONUNCUSU

Savunma Bakanlığı iki füzenin de Kamçatka'da bulunan Kura test alanında belirlenen hedefleri vurduğu kaydedildi. Nükleer tatbikat Rusya'nın son dönemde sürpriz olarak gerçekleştirdiği tatbikatların sonuncusu. Temmuz ayında 160 bin asker, 1000 tank, 130 savaş uçağı ve 70 savaş gemisi ile yapılan sürpriz tatbikat Sovyet sonrası dönemin en büyüğü olarak kayıtlara geçmişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.