PYD alıkoyduğu gazeteciye neler dedi?

PYD alıkoyduğu gazeteciye neler dedi?

PYD'nin Suriye'de alıkoyduğu gazetecilerden Kemal Gümüş, 24 ekranında yaşadıklarını ve PYD güçleri ile diyalgolarını anlattı...

Suriye'deki olayları izlemek üzere gittikleri Halep'e bağlı Afrin kentinde,PYD üyesi oldukları kaydedilen bir grup tarafından dün sabah alınıkonulan Milli Gazete'den Cihat Arpacık ve Star Gazetesi'nden Kemal Gümüş serbest bırakıldı. Alıkonulan gazetecilerden Kemal Gümüş, 24 ekranında yaşadıklarını anlattı.

Herhangi bir sağlık sorunu yaşamadıklarını ve kötü bir muamele görmediklerini ifade eden Kemal Gümüş, PYD'lilerle yaşadığı diyalogları ve izlenimlerini paylaştı. Kürtçe bilmesine karşın PYD'lilerin ikna olmadıklarını ve "sizi biraz misafir edeceğiz" dediklerini anlatan Gümüş "kimliğimdeki muhabir kelimesini muhbir olarak anlayınca şüphelendiler" dedi.

PYD İLE ÖZGÜR SURİYE ORDUSU ARASINDAKİ İLŞKİ NASIL?

PYD güçlerini ile Özgür Suriye Ordusu arasındaki ilişkiyi anlatan Gümüş "iki taraf da birbirlerinden çok hoşnamıyor. Ama birbirlerine karışmıyorlar. Aralarında bir anlama var. Çatışmıyorlar ve kendi hakimiyetlerindeki bölgelerde kalıyorlar. Karşı karşıya gelmemek için özen gösteriyorlar" dedi. "PYD gerilları benimle diyalog içine girmemeye özen göstediler diyen" Gümüş PYD'nin kendisine dönük söylemleri içinse şöyle dedi:

"PYD'LİLER KİMSE İLE SAVAŞMAK İSTEMİYORUZ DEDİLER"

"Bizim hiç kimse ile savaşma gibi bir derdimiz yok. Sadece halkımızın refah ve güven içinde yaşamasını istiyoruz. Aynı şekilde Arap halkının da güvenlik ve demaokratik bir düzen içinde yaşamasını istiyoruz dediler. Çok da fazla bu konulara girmediler, kaçındılar... Biz de haliyle karşımızdakileri çok fazla tanımadığımız için üstelemedik. Ancak bize iyi davrandılar iyi ağırladılar..."




 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.