PYD'den Tehlikeli Adım

PYD'den Tehlikeli Adım

Suriye ’nin kuzeyindeki Kürtler, Cizire’nin ardından Kobani’de de özerklik ilan etti. Rojava bölgesinin üçüncü kantonu Afrin’de de yarın özerklik ilan edilmesi bekleniyor.

Suriye’nin kuzeyindeki Kürt bölgesi Rojava’nın Cizire kantonunda özerklik ilanından bir hafta sonra benzer bir karar daha alındı. PKK’nın Suriye’deki uzantısı olan Demokratik Birlik Partisi (PYD ), Cizire’nin ardından Kobani kantonunda da özerklik ilan etti.

Kobani Demokratik Özerk Yönetimi Yasama Meclisi dün sabah özerklik ilanı amacıyla toplandı. Kobani Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Enver Mislim kürsüye gelerek bakanların isimlerini açıkladı. İsimleri okunanlar tek tek sahneye çıktı ve meclis tarafından kabul edildi. Ardından Mislim, iki yardımcısı ve 22 bakan yemin etti.

ÜÇ KANTON BİRLEŞECEK

Bugün gazetesinin haberine göre, Türkiye sınırı boyunca uzanan ve Rojava olarak adlandırılan bölgedeki üç kantondan sonuncusu olan Afrin’in de 29 Ocak’ta özerklik ilan etmesi bekleniyor. Nihai hedefin ise 3 kantonun bir araya gelip oluşturacağı bir yapı olacağı belirtiliyor. PYD, geçen hafta, Suriye’nin geleceğinin tartışılacağı uluslararası Cenevre-2 konferansından bir gün önce Cizire kantonunda özerklik ilan etmişti.

PYD GÜÇLERİ ARTIK POLİS

PYD’nin silahlı birlikleri, dün özerklik ilan eden Kobani kantonunda İçişleri Bakanlığı’na bağlı polis olarak görev yapacak. PYD güçlerinin, son kantonun da özerk yönetime geçmesinden sonra birleşerek ortaya çıkacak yeni yapıda ordunun temelini oluşturması bekleniyor.

HABERVAKTIM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.