'PYD-YPG hepsi terör örgütü'

'PYD-YPG hepsi terör örgütü'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını İstanbul Emirgan'daki Hamid-i Evvel Camisi'nde kıldı ve namaz sonrası önemli açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kurban Bayramı namazını İstanbul Emirgan'daki Hamid-i Evvel Camisi'nde kıldı. Çıkışta İslam dünyasının bayramını kutlayan Erdoğan, şehitlere rahmet, gazilere şifa diledi. 1 Kasım'ın tekrar ve erken seçim olduğunu belirten Erdoğan,"Bu seçimde milletimiz ferasetini ortaya koymak suretiyle inşallah bu sıkıntıları aşacak, güven ve istikrarı sağlayacak adımın kararını verir" dedi. Erdoğan, özetle şunları söyledi:

GÜVENLİ BÖLGE: Türkiye'de 2 milyona yakın Suriyeli mülteci var. Bu insanların ülkelerine dönme talebi var. Suriye tarafında oluşturulacak güvenli bölgeye onların yerleştirilmesi, bölgede farklı bir havanın oluşmasına vesile olacaktır.

SURİYE'NİN GELECEĞİ: Burada Esed'siz bu sürecin olması veya geçiş sürecinde belki Esed ile gidilme gibi bir şey olabilir ama, asıl olması gereken muhalefetin, bir defa Esed'le zaten bir Suriye geleceğini kimse görmüyor.

SANDIKLARIN TAŞINMASI (Cizre'de İlçe Seçim Kurulu'nun bazı seçim sandıklarının taşınması kararı): Taşımalı sistemle bunu karıştırmayalım. Yani sandıkların birleştirilmesi kararı alındı. Bu farklı ilçe ve illerden de gelebilir.

BEDELİ ÖDEYEN BİZİZ: (ABD'nin, YPG'yi terör örgütü olarak görmediği yönündeki açıklaması) Bu açıklamayı yanlış buluyorum. PYD ve YPG, bunların hepsi terör örgütüdür bize göre. ABD bu işte şu anda bedel ödemiyor. Bedel ödeyen biziz. Biz, DAEŞ'i de terör örgütü olarak görüyoruz, PYD'yi ve onun yanındaki bu tür kuruluşları, PKK yine aynı şekilde... AB de PKK'yı terör örgütü olarak kabul etmiştir. Tüm bunlara karşı tabii ABD'nin çok daha farklı yaklaşması ve bir model ortak olarak Türkiye'nin bu yaklaşımını bir kenara koyması düşünülemez.

TORUNLARIYLA CAMİYE GELDİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan bayram namazı için Hamid'i Evvel Camisi'ne oğlu Bilal Erdoğan ve torunları Ahmet Akif Albayrak ve Ömer Tayyip Erdoğan ile birlikte geldi.

ŞEHİT ÇOCUKLARIYLA BAYRAMLAŞTI

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı himayesindeki çocuklarla şehit çocuklarını ağırladı. Erdoğan çocuklara, yaklaşan yeni eğitim öğretim dönemine katkı olarak, tablet ve dizüstü bilgisayar hediye etti.


(Sabah)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.