Rahmetli Kemal Sunal'dan kalanlar

Rahmetli Kemal Sunal'dan kalanlar

Filmizle.com.tr'de bulunan Kemal Sunal filmlerini merak ediyormusunuz?

Şabaniye 1984

Kan davasından kaçıp, sonunda kadın giysileriyle şarkıcı olarak sahneye çıkınca çıkan şabanın güldürü ve aynı zamanda içinde buluduğu trajik durumu gözönüne seren filmdir.

Şaşkın Damat 1975

Apti adlı saf bir bahçivan zengin bir adamın evinde çalışmaktadır.Serpil ise amcasının parası için onu ziyaret etmekte ve kendini namuslu bir ev kızı olarak göstermektedir.İstekler amcalarının servetidir ama…

Yüz Numaralı Adam 1978

Şaban saflığı yüzünden girdiği hiçbir işi başaramamakta ve çok kısa sürede kovulmaktadır fakat gün gelecek vazgeçilmez olabilecektir.Oya ise bir reklam firmasında çalışmakta ve önemli bir firmanın ürünlerini tanıtmak için halktan birini kullanmayı düşünmektedir.O isim Şabandan başkası değildir.

Gurbetçi Şaban 1985

Gurbetçi Şaban’da göç olgusunun toplumsal yansımaları konu edilmişdir.Şaban, saf görünümlü bir gariban. Ancak kurnazlık yapmaktan geri durmamaktadır.Şaban’ın, işçi olarak gittiği Almanya’da başından traji-komik olaylar geçer.Türklerin Almanyada ve gurbette geçirdiğizorluklar anlatılır.

Avanak Apti 1987

Duvarlara afiş yapıştırarak hayatını kazanan Apti ünlü bir şarkıcıya aşık olur.fakat belalı bir kabadayı da aynı kadına aşıktır.Türk sinemasının en komik filmlerinden biridir.

Çarıklı Milyoner 1983

Köyden kente gelip, milyoner olan bir taşralı bir insanın köylünün güldürü dolu hikayesinin oldukça akıcı bir görsellikle anlatıldığı filmi Kartal Tibet yönettmişdir.

Keriz 1985

irin bir köyde; Birbirlerine sevdalı iki genç yaşamaktadır.Zülfü (Kemal Sunal) ve Zülfüye (Perihan Savaş) evlenmek üzeredirler.Heyecandan ölmek üzeredirler.Ama Zülfü’nün amcası Abbas (Ali Şen), köyde hakimiyet Zülfüye’nin babası Şehmuz’a geçecek diye bu evliliğe karşı çıkar.

Talih Kuşu 1989

Eşi, çocukları ve kaynanası ile yoksul bir yaşam sürdüren Osman (Kemal Sunal) hamallık yaparak geçinmekte ve zorlanmaktadır.Evsahibine borcu dağ gibi birikmiştir. Eşi Leman (Yasemin Yalçın) ve kaynanası (Nevzat Okçugil) tarafından da sürekli aşağılanmaktadır.

Üç Kağıtçı 1981

Rıfkı (Kemal Sunal), ölen babasının mallarını satmak için Almanya’dan köyüne döner fakat işler istediğigibi gitmeyecektir.Adı “Ermiş”e çıkar ve durum tam tersine döner halkın safduyguları ve cahilliği ile işler daha da büyür.

Deli Deli Küpeli 1986

Tımarhaneden kaçıp, bir kasabada rastlantı sonucu kaymakam olan iki delinin güldürüsünün anlatıldığı filmde deli bile olsa aslında birçok akıllıdan daha zeki ve vatansever olan ,halkı seven bir adam konu edilir.

Tarzan Rıfkı 1986

Kirli işlerde kullanılmak üzere mafyanın eline düşen fakir ve sakar bir adamın öyküsününanlatılmakta olduğu filmde saf , sakar ama altın gibi bir yüreği olan güldürü ustasının hikayesidir.

Devlet Kuşu 1980

Öğretmen 1988

Hüsnü öğretmen Köyünden İstanbul’a ailesiyle göç etmiştir.İstanbul’da tutunmaya çalışmasını, yaşadığı geçim sıkıntısıyla mücadelesi konu alan gerçek hayatın içinden bir hikayeye sahip.

Hasret 1974

Bir Gazinonun assolisti ile ona aşık olan kemancısı ve zengin bir işadamının hikayesi anlatılmaktadır.Kadro bakımından oldukça zengin bir oyuncu listesi mevcut Zeki Ökten’in yönettiği film oldukça başarılı.

İyi Aile Çocuğu 1978

Tek yumurta ikizi kardeşler birbirlerini görmeden yıllarca ayrı dünyalarda yaşamlarını sürdürürler.Birisi kibar mı kibar diğeri ise maço bir mafya babasıdır.Bir tesadüf ve tezgahla biraraya gelirler.

Polizei 1988

Film Almaya da yaşayan turkler ve Alman disiplini üzerine Türk gözüyle bir eleştiriyi ve serzenişi dile getirerek taşlamalarda bulunmaktadır.Ali Ekber çocukluğunda Berlin’e gelmiş ve burada çöpçülük yapan bir Türk işçisidir ve onun hayatını anlatır.

Zehir Hafiye 1989

Klasik Türk filmleri içerisinde dedektif hikayeleri en dikkat çekici olanlardandır sanırım.Kemal Sunal gibi bir komedyenin ve ustanın oynadığı bir filme çok dayorum yapmaya gerek yok sanırım.

Süt Kardeşler 1976

Melek Hanım Ramazan’ı sütoğlu sanıp konağına alır.Aslında sütoğlu Şaban’dır ve ramazanı Hüsamettinden korkup damadı olaraktanıtmıştır.Şaban konağın güzel kızı Bihter’e aşık olur.Türk sinemasının en komik filmlerinden birisidir.

Yoksul 1986

Büyük bir işhanında çaycı olarak çalışan Yoksul tecrübeli, saf ve iyi niyetli bir adamdır.Patronu onun iyiniyetinden faydalanarak ona istediğini yaptırma yoluna gitmiştir.Aynı işhanında tekstil atölyesinde çalışan aşık olduğu kız vardır. 

İnek Şaban 1978

Birbirlerine benzeyen bir futbolcu ile bir karpuzcunun tesadüflere dayanan güldürücü hikayesi kemal sunal farkıyla sinemaya aktarılmıştır.Şaban, bu benzerlikten yararlanarak ünlü bir kalecininyerine geçer.

Kanlı Nigar 1981

Osmanlı döneminde İstanbul’da randevuevi işleten Cihanyandı Kanlı Nigâr’ın, kendini ve bu yola düşürenlerden aldığı intikamın öyküsü ve Kemal Sunal faktörüyle güldürü dolu bir film çekilmiştir.

Şabanoğlu Şaban 1977

Hüsamettin’i sürekli kızdıran Askerde her türlü sakarlığı, beceriksizliği yapan Şaban askerlikten sonra arkadaşı Ramazan ile çalgıcılık yapar. Çalgıcılık yaptıkları dönemde aynı yerde Kanto yapan Nigar’a aşık olurlar ama kumandan da Nigarı sevmektedir.

Dokunmayın Şabanıma 1979

Şaban kadınlar konusunda başarısız bir minübüs şöförüdür ve Ökkeş ise tam bir hovardadır.iki eski dost ve asker arkadaşının yolları biryerde kesişir;Babasının zoruyla evlendirilmek istenen ökkeş şaban’dan kendi yerine geçmesini ister…

En Büyük Şaban 1983

 

Sakar Şakir 1977

Şakir’e İstanbul’da ölen amcasından büyük bir miras kalır, çevresindekileri bıktıran ve bu nedenle birazda olsa rahatlatan çevresini şaban;mirasını almaya gider ama akrabaları paylaşmak istemez.

Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı 1975

Mahmut hoca okuldaki öğrencilere iyi davranılmaması eğitimin ticari meta olarak görülmesi sonrasında kalp krizi geçirmiş;Sahte diplomalarla Mahmut Hoca’yı kandıran “Hababam Sınıfı” yine sınıfta kalmıştır. 

Yedi Bela Hüsnü 1982

Hüsnüye’yi elde etmek için kabadayılığa özenip,peşine düşen kiralık katillerle mücadele veren Hüsnü’nün (Kemal Sunal) aşkı uğruna çabalarken gülmekten kırıp geçiriyor.

Tokatçı 1983

Hasan Ağa’ nın kızı Emine’ ye deliler gibi aşıktır ama ağanın yanında çalışan bir köylüden öte birisi değildirve bu şartlarda evlenmeleri imkağansızdır.Aşkından divane olan Osman yüzünden başlık parası arttıkça artar çare şehire gidip para kazanmaktır.

Hababam Sınıfı Tatilde 1977

kul müdürü, daha fazla para kazanabileceğini düşünerek, Çamlıca Lisesi’ ne yeni gelen kız öğrencileri kabul eder. Çamlıca lisesi geçmişinde hep erkek yatılı okuluyke karma okul olunca hababam da azdıkça azar ve çıkılan bir tatilde başlarından geçeni konu alır film.

Hababam Sınıfı Uyanıyor 1976

Okula Ahmet adında yeni bir öğrenci gelir.Fakir bir ağilenin aklı başında terbiyeli oğludur ama hababam arasında sıkıntı çekecektir . Bazı olayların yaşanmasıyla haşarı hababam’a bir dersde verecektir.

Tosun Paşa 1976

Hanzo 1975

Bebekken kaybolan ve vahşi ortamda ayılar tarafından büyütülüp, onlar gibi davranan Hanzo, bir gün köye gelen bir grup tarafından yakalanır ve bilime katkı sağlamak amacıyla inclemeye alınır ve olan olur.

 

 film izleme keyfini habername ile yaşayın.!

Etiketler :