Cami de Ramazan eğlencesi olur mu?

Cami de Ramazan eğlencesi olur mu?

Ramazan’da şarkı-türkü-sohbet-geleneksel gösteri gibi “kültürel etkinliklerin” yapılacağı yer olarak dini merkezlerin seçilmesi soru işaretleri yarattı.

Ankara Büyükşehir’den yapılan açıklamaya göre, Ramazan nostaljisi bu yıl Hacı Bayram’da yaşanacak. Büyükşehir Belediyesi’nin geleneksel hale getirdiği ramazan eğlenceleri bu yıl Hacı Bayram Cami Avlusu ve civarında düzenlenecek. Her akşam ünlü sanatçıların konser vereceği etkinlikler, geleneksel gösteriler, sohbetler, sahaflara ev sahipliği yapacak olan Hacı Bayram Camii civarı, Ramazan döneminde gece gündüz, dua etmek isteyen dindarlarla dolup taşıyor. Büyükşehir Belediyesi’nin ibadet edenlerin rahatsız olmamasına yönelik herhangi bir önlem alıp almayacağı bekleniyor.

Hacı Bayram Cami avlusunda her akşam ünlü sanatçılar konser verecek, geleneksel gösteriler ve sohbetler düzenlenecek. Hacı Bayram’da Ramazan etkinliklerinin düzenleneceği alanda aralarında Sami Savni Özer, Erkan Mutlu, Ahmet Özhan’ın da bulunduğu sanatçılar konser verecek. Şiir dinletileri, edebiyat ve fikir sohbetleri, mehter konserleriyle çocuklar için oyun alanları yer alacak. Hacı Bayram’da kurulacak stantlarda kitapçılar, sahaflar, sanat ve el sanatlarının satışının yanında macuncular, pamuk şekerciler, mısırcılar gibi seyyar satıcılar bulunacak.

-26 NOKTADA İFTAR ÇADIRI-

Ankara Büyükşehir Belediyesince, kentin 26 noktasına kurulacak yemek merkezi ve iftar çadırlarında her gün en az 4 çeşit iftar yemeği sunulacak. Ankara Büyükşehir’in iftar çadırları şu noktalara kurulacak: Hüseyin Gazi Mahallesi Hüseyin Gazi Kültür Merkezi Siteler Girişi Üst Geçit Ayağı, AŞTİ içi, Güvenpark, Abdiipekçi Parkı, Elvankent Gimsa Arkası, Gençlik Parkı Tren Garı önü, Kuyubaşı Gökçek Parkı, Gazino Otobüs Hareket Noktası, Pursaklar Merkez, Akdere M.Ali Aitun Parkı Yanı, Abidinpaşa (Makro Market Yanı), Elmadağ Merkez, Sincan Lale Meydanı, OSTİM Metro İstasyonu yanı, Dem ete vler Onkoloji Metro Durağı Otoparkı, Şentepe Son Durak Pazar Yeri önü, Gölbaşı Merkez, Akyurt Beyazıt Mahallesi Belediye Binası yanı, Çubuk Atatürk Parkı Yanı, Kalecik Belediye İşhanı, Kazan Belediye yanı, Bala Pazar Yeri, Hacı Bayram Cami Önü, Gençlik Parkı İçi, Beşevler Metro üstü.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.