Sofralarda ilk iftar heyecanı

Sofralarda ilk iftar heyecanı

On bir ayın sultanı Ramazan, bereketiyle geldi. Milyonlar, ilk iftarın heyecanını yaşadı. Türkiye'nin her yerinde vatandaşlar, ilk iftarlarını kutsal mekânlarda açmak için birbiriyle yarıştı.

Yer bulamayan vatandaşlar, yola serdikleri çulların üzerinde orucunu açtı. İftar çadırları ağzına kadar doldu taştı.

İstanbul'da çok sayıda vatandaş, Ramazan ayının ilk iftarında orucunu açmak ve dilekte bulunmak için Fatih'teki Oruç Baba Türbesi'ne akın etti. Çoğunluğu kadın olan ziyaretçiler, iftardan saatler önce Oruç Baba Türbesi'ne gelerek birbirlerine şeker, su ve sirke dağıttı. Kur'an-ı Kerim okuyarak ve dua ederek iftar saatini bekleyen yüzlerce kişi, ezanın okunmasıyla birlikte, inanışa göre Oruç Baba'nın yaptığı gibi sirke ve ekmekle oruçlarını açtı.

Eyüp Belediyesi de, Haliç'teki eski Galata Köprüsü üzerinde 15 bin kişiye iftar yemeği verdi. Muhteşem Haliç manzarası eşliğindeki iftar yemeğine Anayasa Komisyonu Başkanı Burhan Kuzu ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hakan Şükür de katıldı. Ramazan ayının ilk gününde Eyüp Belediyesi'nce düzenlenen iftar programına İstanbullular büyük ilgi gösterdi. Köprü üzerinde hazırlanan masalar, iftar saati yaklaştıkça tamamen doldu. Çok sayıda vatandaşın çocuklarıyla birlikte geldiği iftarda, mercimek çorbası, makarna, köfte, tulumba tatlısı, hurma ve meyve suyu dağıtıldı. İftar yemeğine Türkiye hahambaşılığı adına dini kurul üyesi Yahuda Adoni de katıldı. Ramazan'ın insanı Yaradan'a yaklaştırdığını belirten Adoni, tüm Ramazan ayının hayırlara vesile olmasını dilediğini kaydetti.

Selimiye gölgesinde iftar

Çoğu dar gelirli, bir kısmı evine yetişemeyen bir kısmı da değişik bir Ramazan başlangıcı yapmak isteyen Ankaralılar ise Ramazan'ın ilk iftar yemeğini, Büyükşehir Belediyesi'nin kurduğu iftar çadırlarında yedi. Kentin 26 noktasına kurulan 28 çadırda vatandaşlar, oruçlarını yayla çorbası, pirinç pilavı, tas kebabı ve tel kadayıf ile açtı.

Edirne'de iftarını Selimiye gölgesinde açmak isteyenler, camiinin bahçesindeki iftar çadırını doldurdu. Edirne Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nca Selimiye Meydanı'nda 750 kişilik iftar çadırı kuruldu. Menüde çorba, tas kebabı ve pilav vardı.

Mersin'de ise Siteler Polis Merkezi Amirliği'nce, ramazanın ilk gününde bölgede yaşayan vatandaşlar için karakol önündeki caddede iftar verildi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu'dan göçle gelen vatandaşların yaşadığı ve izinsiz gösterilerin düzenlendiği mahallede verilen yemekte, emniyet personeli ile bölge halkı yan yana oruçlarını açtı. İSTANBUL, EDİRNE, ANKARA, MERSİN CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.