Kültür sanat camiası Üsküdar iftarında buluştu

Kültür sanat camiası Üsküdar iftarında buluştu

Kültür sanat camiası, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

İSTANBUL (AA) - Kültür sanat camiası, Üsküdar Belediyesi tarafından düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi.

Akademisyenler, müzisyenler, tiyatro oyuncuları ve gazetecilerin katıldığı iftar organizasyonu, Üsküdar Sosyal Tesislerinde yapıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada, Üsküdar'ı bir kültür ve sanat şehri olarak inşa etmeyi sürdürdüklerini söyledi.

İnsanı merkeze alarak çalıştıklarını belirten Türkmen, "Üsküdar, evvela bir fikirdir. Güzellik, aşk, insanlık ve hayırlı yollara düşme fikridir. Kültürün şehirleşmiş halidir Üsküdar, sanat fikridir, sanatın, ete kemiğe bürünmüş şeklidir. Üsküdar'da yaşayan, Üsküdar'ı yaşar, merhameti görür ve şefkati hisseder. Medeniyetimizin timsalidir Üsküdar." dedi.

Türkmen, ilk iftar çadırı ve sahur programının Üsküdar'da yapıldığına vurgu yaparak, "Üsküdar'da olmak hem güzeldir hem çok zordur. Güzeldir çünkü yüz yıllar boyunca güzelliklerin tarifi yapılmıştır Üsküdar'dan. Zordur çünkü bu müstesna geçmişe layık olmak asla kolay değildir. Ramazan, Üsküdarlılar için sadece bir ay değil, Üsküdarımızın daimi misafiridir." şeklinde konuştu.

Üsküdar Belediyesi'nin, gelenekler başlattığının ve fikirleri harekete geçirdiğinin altını çizen Hilmi Türkmen, sözlerini şöyle tamamladı:

"Klasik Türk Sanatları Vakfı ile düzenlediğimiz '7 tepe 7 sanat' yarışmasının ilkini geçen yıl gerçekleştirmiştik. Yarışma, 7 tepenin sınırlarını aştı ve daha ilk seferinde uluslararası bir nitelik kazandı. Hat, tezhip, ebru, kat'ı, minyatür, ciltleme ve çini alanlarında birbirinden güzel eserler ortaya çıktı. Geçen yılki iftarda bu yarışmanın ödüllerini vermiştik. İkinci '7 tepe 7 sanat' yarışmamızın startını şimdi veriyoruz. Yine, geçen yıl olduğu gibi, yaklaşık 10 ay boyunca yarışmamız devam edecek. 2017 yılının Nisan ayında eserler alınacak ve inşallah önümüzdeki ramazanda sonuçları paylaşacağız."

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.