Ramil Guliyev: F.Bahçe olmasaydı atletizmi bırakmıştım

Ramil Guliyev: F.Bahçe olmasaydı atletizmi bırakmıştım

Dünya Atletizm Şampiyonası 200 metre erkeklerde dünya şampiyonu olan Ramil Guliyev, F.Bahçe sayesinde başarılı olduğunu söyledi.

Londra'da düzenlenen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda ülkemizi temsil eden Azerbaycan asıllı Türk atlet Ramil Guliyev, 200 metre erkeklerde dünya şampiyonu olarak adını tarihe yazdırdı.

BOLT HEGEMONYASINA SON VERDİ

Guliyev, bu tarihi başarısıyla, son 4 sezonun erkekler 200 metrede şampiyon olan Jamaikalı atlet Usain Bolt’un hegemonyasına son vermiş oldu. Bolt’tan önce Amerikalı atlet Tyson Gay ve Justin Gatlin de 200 metrede şampiyonluğa ulaşmıştı. Jamaikalı atlet Usain Bolt kariyerine son verdiği için Berlin’deki 2009 Dünya Şampiyonası’ndan bu yana ilk kez 200 metre müsabakasına katılmadı.

Ramil Guliyev altın madalya kazandı - İZLE

"FENERBAHÇE OLMASA BIRAKMIŞTIM"

Başarılı atlet daha önce Hürriyet Gazetesi’ne verdiği bir röportajda “Bana çok büyük bir destek veriyorlar. En başta başkanımız Aziz Yıldırım. Bu kulüp olmasa belki ben Türkiye'ye gelemezdim. Kariyerimin, derecelerimin sebebi kulübüm. F.Bahçe olmasa belki de atletizmi çoktan bırakmıştım.” diyerek kulübü Fenerbahçe’nin verdiği destekten bahsetmişti.

"TÜRKİYE'DE BÜYÜK DESTEK VAR"

Devşirme sporcularla ilgili görüşlerini de açıklayan Azeri asıllı sporcu, Türkiye'de atletizme büyük destek var. Bence yabancı bir sporcu Türkiye adına yarışacaksa, Türkçe öğrenmeli, burada yaşamalı, bu kültürü yaşamalı. Ama yabancı gelip sadece yarışıp gidiyorsa bu biraz reklama giriyor ve garip oluyor. Ancak sonuçta bu da ülke için iyi bir şey.” demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.