Rapid Wien'in aklı BJK'de

Rapid Wien'in aklı BJK'de

Rapid Wien Teknik Direktörü Peter Pacult, yarın akşam UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş ile zorlu bir karşılaşma oynayacaklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı İnönü Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Peter Pacult, Avrupa Kupaları'nda yarın akşam son maçlarını oynayacaklarını belirterek, "Bu sezonun son maçını oynayacağız. Gruptan çıkma şansımız azalmaya başladı. Ancak zor bir maç olacak. Futbolcularım şu anda yorgunlar ama yarın akşam güzel bir 90 dakika izletmek istiyoruz. Bütün enerjimizle maça konsantre olup taraftarlara güzel maç seyrettirmek istiyoruz." diye konuştu.

Bir gazetecinin gün içinde Beşiktaş Teknik Direktörü Bernd Schuster'in, "Bu maçın oynanmasına gerek yoktu. Herkesin durumu netleşti. Bana göre gereksiz bir maç." ifadelerinin hatırlatılması üzerine genç teknik adam, "Grupta oynananması gereken 6 tane maç var. Başka gruplarda böyle maçlar tabiki var. Beşiktaş kazandı diye bundan sonra oynamayacağız diye bir durum yok." dedi.

Beşiktaş'ın bundan sonraki turlarda şansının sorulması üzerine Peter Pacult, şunları söyledi:

"Beşiktaş'ın o günkü kadrosu çok önemli olacak. Takımda hangi futbolcuları oynayacak hangileri oynamayacak. Beşiktaş'ın kadrosu gayet iyi. Avrupa Kupası'nda çok iyi yerlere gidebilirler. Beşiktaş'ın sakat oyuncu sorunu var. Bundan sonraki maçlarda günlük performanslar çok önemli olur. Beşiktaş iyi bir takım komple oynadıkları zaman ileriye kadar gidebilirler."

Basın toplantısına katılan Türk futbolcu Tanju Kayhan da, Türk takımına karşı oynamanın çok güzel bir duygu olduğunu ve İstanbul'dan galibiyetle ayrılmak istediklerini söyledi.

2014 yılına kadar Rapid Wien takımı ile mukavelesini uzattığını kaydeden Tanju Kayhan, ilerleyen yıllarda Türkiye'den teklif gelmesi halinde Türkiye'ye gelebileceğini kaydetti.

Türkiye ve Avusturya pasaportu taşıyan Tanju Kayhan, geçmiş yıllarda Avusturya'nın U 21 takımında forma giydiğini belirterek, "Her iki ülkenin A Milli takımlarında oynayabilirim. Şu anda sadece Rapid'in başarısı için konsantre oldum." diye konuştu.

CİHAN

Etiketler :