Rauf Denktaş Gençleri Ağırladı

Rauf Denktaş Gençleri Ağırladı

Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, bugün, Feridun Cevahiroğlu başkanlığındaki TC Gençlik Konfederasyonu heyetini kabul etti. Gençliğin Kıbrısın yanında olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Denktaş,''Birlik Gecesi'ne katılacağını söyledi

 Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş, bugün, Feridun Cevahiroğlu başkanlığındaki TC Gençlik Konfederasyonu heyetini kabul etti. Gençliğin Kıbrısın yanında olmasından dolayı çok mutlu olduğunu ifade eden Denktaş,''Birlik Gecesi'ne katılacağını söyledi.
 
TGK Genel Başkanı Cevahiroğlu, ziyarette yaptığı konuşmada, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ı  Mayıs’ın ilk haftasında KKTC gençlik örgütleri ve TC Gençlik Konfederasyonu’nun birlikte düzenleyecekleri etkinliğe davet etti.  Cevahiroğlu, Denktaş’tan gecenin onur konuğu olmasını ve açılış konuşmasını yapmasını istedi.
Denktaş’a Türkiye’den selam getirdiğini söylen Cevahiroğlu, KKTC’de yaşanan son olaylardan sonra KKTC’yi ziyaret etmek istediklerini kaydetti.
TC Gençlik Konfederasyonu olarak, her zaman Kıbrıs Türk halkı ve devletinin arakasında olduklarını ve bundan sonra da olmaya devam edeceğini ifade eden Cevahiroğlu, TC’nin 1960 yılından bu yana KKTC devleti ve halkının garantörü olduğunu ve olacağını söyledi.
Mayıs ayının ilk haftasında yapılacak etkinliğin, TC Gençlik Konfederasyonu ve KKTC’deki gençlik örgütleri ile halkını kaynaştırmak amacıyla organize edildiğini anlatan Cevahiroğlu, etkinliğin Atatürk Spor Salonu’nda yer alacağını belirtti.
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş’ın görüş ve fikirlerine her zaman önem verdiklerini ifade eden Cevahiroğlu, Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş’la başlayan görüşmelerin, II. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat döneminde geliştiğini kaydetti ve Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu döneminde de başarıya ulaşmasını temenni etti.
 
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş da, konuşmasında, Cevahiroğlu’nun KKTC’de yaşanan olaylar derken, son dönemlerde yapılan mitingler ve birkaç kendini bilmezin sızma yoluyla, Türkiye ve dava aleyhine yaptıkları olduğunu kaydetti.
Yaşanan olaylarla hem Türkiye, hem de TC Gençlik Konfederasyonu tarafından Kıbrıs’a yeniden bakmak zarureti doğduğunu ifade eden Denktaş, böylece eksikliklerin neler olduğunun bir daha düşünüldüğünü söyledi.
Türk milletinin ilgisini önemsediklerini, olayların izlenmesinin kendilerini mutlu ettiğini belirten Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, “Türkiyesiz kalmış olsaydık bugün Kıbrıs’ta tek bir Kıbrıslı Türk olmayacaktı” dedi.
Rumların amacının, Türkiye’yi adadan uzaklaştırmak, Kıbrıs Türkleri ile Türkiye’nin arasını açmak olduğunu vurgulayan Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, “kendini bilmez bazı kesimler, Rum’un bu davasına hizmet etmektedirler” şeklinde konuştu.
Brüksel’e giden sendikaların AKEL’in heyeti içinde gittiğini, AB’de temaslar yapıp Türkiye ve milli dava aleyhinde beyanatlarda bulunduklarını söyleyen Denktaş, “bu sayede Rumlara dünyaya Kıbrıs Türkleri de bizimle beraberdir, bizim istediğimizi ister diye propaganda yapma imkanını veriyor” dedi.
Görüşmelerde Türk tarafının ne kadar iyi niyetle hareket ederse etsin, Rumların tek istediğinin Kıbrıs’a sahip çıkmak olduğuna dikkat çeken Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, Rumların, AB üyeliğini Türkiye’ye karşı bir saldırı olarak kullandığını, Kıbrıslı Türklere kafa tutuğunu kaydetti.
Konfederasyonun KKTC’yi yakından izlediğini gördüğünü ve sevindiğini ifade eden Denktaş, “İnönü’nün bir sözü vardır; siz teslim olsanız bile Türkiye’nin Kıbrıs davası bitmez, hatta Kıbrıs’ta tek bir Türk olmamış olsaydı bile Türkiye’nin Kıbrıs davası vardır. Ecevit’in bir sözü vardır, Kıbrıs Türkiye’nin güvenliği açısından çok önemlidir” dedi.
Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş, Kıbrıs’ta bir mücadele olduğunu, bu mücadeleye Kıbrıs Türk halkının kahramanca devam ettiğini sözlerine ekledi.
 
Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş'ın çalışma ofisinde gerçekleşen görüşmeye Basın ve Medyadan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Barış Durak,Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Celep ve çok sayıda üye katıldı.

Etiketler :