Barca, 3. kez böyle hezimet yaşadı

Barca, 3. kez böyle hezimet yaşadı

Barcelona Devler Ligi yarı final ilk maçında Bayern Münih karşısında tarihinin en ağır Avrupa hezimetlerinden birini yaşadı.

Son yıllarda Avrupa'da fırtına gibi esen ve Lionel Messi önderliğinde sahayı rakiplerine eden Barcelona, Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında sahadan tarihinin en ağır Avrupa mağlubiyetlerinden biriyle ayrıldı.

1992'de Şampiyonlar Ligi şimdiki statüsünü aldığından bu yana Barcelona iki kez 4-0 mağlup oldu. İlki 1994 Devler Ligi finalinde Milan karşısındaydı. İtalyan devi Atina'da oynanan finalde Savicevic, Desailly ve Massaro'nun iki golüyle kupaya uzanmıştı.

Daha sonra 1997-98 sezonunda C Grubu'nda Dinamo Kiev ile karşılaşan Katalanlar sahadan yine 4-0 ile boynu bükük ayrılmıştı. Karşılaşmada Andriy Schevchenko biri penaltıdan olmak üzere üç kez fileleri sarsmış diğer gol ise bir dönem Fenerbahçe forması da giyen Serhiy Rebrov'dan gelmişti. O sene Barcelona, Kiev'in lider bitirdiği grupta sonuncu olarak elenmişti.

2000-2001 sezonunda Beşiktaş da Barça'ya dört gol atmaya yaklaşmış ancak İnönü'de oynanan grup maçında 3-0'lık galibiyet ile yetinmek zorunda kalmıştı.

Barcelona'nın tüm turnuvalarda en son atamadan dört yediği maç ise 2006-07 Kral Kupası'nda Getafe karşısındaydı. İlk maçı 5-2 kazanan Katalanlar rövanş mücadelesinde 4-0 ile yenilince finali görememişlerdi 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.