Devler Liginin son finalisti Juventus

Devler Liginin son finalisti Juventus

İlk maçı 2-1 kazanan Juventus, Bernabeu'dan Alvaro Morata'nın golüyle çıktı ve Berlin'e giden taraf oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final rövanş maçında Real Madrid ile Juventus karşı karşıya geldi. Bernabeu'da oynanan maç 1-1 sona erdi ve finale kalan taraf konuk ekip Juventus oldu.

Real Madrid, 23. dakikada Cristiano Ronaldo'nun penaltısıyla ilk devreyi 1-0 önde kapattı. Juventus bu gole, sezon başında Real Madrid'den transfer ettiği Alvaro Morata ile 57. dakikada cevap verdi.

İlk maçı kendi sahasında 2-1 kazanan Juventus, bu sonuçla Şampiyonlar Ligi'nde finale yükselerek Barcelona'nın rakibi oldu.

MADRID İSTEKLİ, JUVE KORKUSUZ

Real Madrid maça hzılı başladı ve Gareth Bale'in kafa vuruşuyla gole çok yaklaştı. Ardından, 6. dakikada Karim Benzema net bir fırsat yakaladı ancak dengesiz bir vuruşla bu pozisyonu harcadı.

Juventus ise Bernabeu'da maça cesur bir başlangıç yaptı ve ilk dakikaları tedbirli geçirerek başlamak yerine hücum etmeye çalışarak geçirdi. Karşılıklı ataklar ve gol arama çabalarıyla geçen ilk 20 dakikanın ardından, 22'de Chiellini ceza sahası içinde James Rodriguez'i indirdi ve hakem Jonas Eriksson penaltı kararı verdi. Topun başına gelen Cristiano Ronaldo, topu ağlara gönderdi.

 

RONALDO İŞİ BİTİREBİLİRDİ

Madrid, golden sonra biraz daha tedbirli oynamaya başladı. Juventus'un dengesiz bir şekilde hücum kalktığı atak, Real Madrid kontraatağına dönüştü. 3'e 2 gelişen pozisyonda, Cristiano Ronaldo'nu ortasını Juventuslu oyuncular karşılayarak tehlikeli bir atağı sonlandırdılar.

Juventus, devre sonuna kadar birçok duran top fırsatı bulurken golü bulamadı. Juventus'un kontraatak çabaları ise sonuç vermedi. Fakat, Juventus Bernabeu'da beklenenden fazla direnç göstererek kalitesini ortaya koydu.

"MADRID'İN ÇOCUĞU" MORATA BERNABEU'YU SUSTURDU

İkinci yarıda gole ihtiyacı olan Juventus'tu fakat Real Madrid gole ihtiyacı varmışcasına bir baskı kurdu.

Madrid gol için kurduğu baskıdan sonuç alamazken, 56'da Pirlo'nun kullandığı duran top sonrası RAmos'un uzaklaştırdığı top, Pogba'nın kafayla tekrar şişirmesiyle cevaplandı. Seken topu önünde bulan Alvaro Morata, volesini yere sektirerek yaptı ve Casillas gelen topu çıkaramadı. Juve bu golle tur için büyük bir fırsat yakaladı.

Golden sonra maç adeta tek kaleye döndü. Real Madrid baskıya kurdu ve dakikalar geçtikçe Juventus iyice geri çekilmeye başladı. Fakat, Madrid'in baskısı net pozisyon getirmedi. Juventus savunması dikkatliydi ve Madrid forvetlerine nefes aldırmadı.

Son 10 dakikaya girilirken Madrid baskısı da zayıflamaya başladı. Juventus pas yapıp orta sahayı daha rahat geçmeye başladı. 87'de Pogba, penaltı noktası üzerinde bomboş kaldı. Casillas o topu çıkarıp, Madrid'in umutlu kalmasını sağladı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.