Mourinho: Ben varken Casillas oynamayacak

Mourinho: Ben varken Casillas oynamayacak

Real Madrid Teknik Direktörü Jose Mourinho, Casillas'ı neden oynatmadığını ve Madrid'deki geleceğini açıkladı.

Real Madrid'de sezon sonunda görevini bırakacağı iddia edilen teknik direktör Jose Mourinho, kaleci Iker Casillas ve ona destek veren diğer futbolcular hakkında sert açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik adam, yedek kulübesinde bekletilen deneyimli kaleci İker Casillas ile ilgili bir soruya, şu yanıtı verdi:

"HER ZAMAN DİEGO LOPEZ OYNAYACAK"

"Onunla sorunum yok. Diego Lopez benim daha çok hoşuma gidiyor ve seçme hakkım var. Bu, Casillas'ın 'Pellegrini benim daha hoşuma gidiyor' demesi gibi normal bir şey. Ben Real Madrid Teknik Direktörü olduğum sürece, normal koşullarda her zaman Diego Lopez oynayacak.

"IKER DİREKLER ARASINDA MÜKEMMEL BİRİ"

Herhangi birine karşı önyargıyla karar almam, kararlarım kişisel değil. Ayaklarıyla oynayan, ceza sahasına egemen olan, ortalara iyi çıkan bir kaleci benim hoşuma gidiyor. Iker, direkler arasında harika biri, mükemmel kurtarışlar yapıyor ama ben başka tipte kalecileri daha çok seviyorum."

"INIESTA KENDİ TAKIMIYLA İLGİLENSİN"

Mourinho, Casillas'ı savunan sözler sarf eden Barcelonalı Andres Iniesta'nın da düşündüklerini söylemekte özgür olduğunu ancak bu futbolcunun kendi takımıyla ilgilenmesi gerektiğini söyledi.

Tecrübeli çalıştırıcı, "UEFA Şampiyonlar Ligi yarı finalinde Messi olmayınca, takımının ne kadar farklı olduğunu analiz etmesi onun için daha kolay olur" değerlendirmesinde bulundu.

"PEPE BERTARAF EDİLDİ"

Valladolid maçından sonra basına yaptığı açıklamada Casillas'a destek veren Pepe'yi de üstü kapalı eleştiren Mourinho, şöyle konuştu:

"Neden konuştuğumuzu anlamak için çok akıllı değil, normal biri olmak yeterli. Pepe'nin sportif yaşamı değişti. İlk 11'in tartışılmaz oyuncusuydu, şimdi değil. 31 yaşında, geçmişi olan ve statü sahibi biri için 19 yaşındaki bir çocuk (Varane) tarafından bertaraf edilmek kolay değil. Bu, yaşamın kuralı. Çocuk mükemmel ve ben onu oynatma cesaretini gösterdim.

Bu, benim aldığım ve kamuoyunda tartışması olmayan kararlardan biri. Kolay bir durum olmadığının farkındayım. Ancak ben en azından dürüst olmalıyım ve inanıyorum ki çok az kişi Madrid'in geleceğinin Varane ve Sergio Ramos olduğunu düşünüyor."

"REAL'LE DEVAM ETMEK İSTİYORUM"

Öte yandan, İspanyol basını tarafından son dönemlerde "Real Madrid'den ayrılmak için ortam yaratmaya çalıştığı ve bu zamana kadar takımda oluşan gerginliği planladığı" yönündeki suçlamalara maruz kalan Mourinho, "İstifa edecek misiniz?" sorusuna, "Real Madrid'de devam etmeyi planladım" yanıtını verdi.

"FUTBOL DÜNYASI ÇOK RİYAKAR"

Real Madrid'de kendisini "aldatılmış" hissetmediğini, gittiği her kulüpten "kalıcı dostluklarla ayrıldığı"nı dile getiren Mourinho, "Kendimi normal hissediyorum ve futbol dünyasını çok iyi anlıyorum. Genel olarak günümüzdeki toplum gibi, futbol da farklı bir yöne doğru gidiyor. Bu, benim paylaşmadığım bir şey. Futbol da bunun bir sonucu ve çok riyakar bir dünya" ifadesini kullandı.

"MADRİD'DEN 1 EURO BİLE FAZLA ALMAYACAĞIM"

Mourinho, bir gazetecinin, Real Madrid'den ayrılması halinde kulüple arasında ekonomik bir sorun olup olmayacağı sorusunu, "Sadece satacağınız şeyleri düşünüyorsunuz. Şüpheniz olmaması için onu da söyleyeyim, sadece Madrid'de çalıştığım son güne kadar paramı alacağım, 1 avro fazlasını bile değil" diye yanıtladı.

Jose Mourinho'nun geleceğiyle ilgili sözleri, devlet televizyonu RTVE'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda İspanyol medyasının internet sitelerindeki haberlerde, "Sezon sonunda Real Madrid'den ayrılma kararı aldığının bir göstergesi" diye yorumlandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.