Recai Kutan siyaseti bıraktı

Recai Kutan siyaseti bıraktı

Recai Kutan aktif siyaseti bırakma kararı aldı.

Saadet Partisi’nde yaşanan bölünme, farklı siyasi duruşları da beraberinde getirdi. Numan Kurtulmuş’un istifa etmesiyle hangi tarafta yer alacağı en çok merak edilen, eski genel başkan Recai Kutan aktif siyaseti bırakma kararı aldı.

Saadet Partisi’nde yaşanan bölünme sonrasında kimin hangi safta yer alacağı her geçen daha net bir şekilde ortaya çıkıyor. 66 il başkanının Kurtulmuş’un kuracağı yeni partiye dahil olması beklenirken, Saadet Partisi’nde de yeni genel başkanın belirlenmesi konusunda hummalı bir çalışma yürütülüyor.

Milli Görüş’te yaşanan ayrılık sonrasında nasıl tavır alacağı en çok merak edilen isim ise eski genel başkan Recai Kutan. 11 Temmuz kongresinde ve ardından yaşanan tartışmalarda Kurtulmuş’dan yana tavır alan Recai Kutan’ın siyaseti bırakma kararı aldığı öğrenildi.

Numan Kurtulmuş’u haklı gören, ancak Erbakan Hoca ile yıllara dayanan birlikteliği olan Kutan’ın her iki tarafı da kırmak istemediği kaydediliyor. Özellikle Oğuzhan Asiltürk ve Şevket Kazan’ın yoğun baskılarına rağmen Kutan’ı, Saadet Partisi’nde kalma yolunu tercih etmediği belirtildi.

“TARAF OLMAK İSTEMİYORUM”


Milli Görüş’te siyasi geçmişiyle büyük saygı gösterilen Saadet Partisi’nin Kurucu Genel Başkanı Recai Kutan’ın siyaseti bırakma kararında iftar baskını ve “partiye kayyum atanması”nın büyük etkisi olduğu belirtiliyor. “Bu ayrılıkta taraf olmak istemiyorum” diyen Kutan’ın, olağanüstü kongre için imza vermediği biliniyordu. Kutan’ın son dakikaya kadar Kurtulmuş’la Hoca arasında köprü kurmaya çalıştığı, ancak “barış” sağlanamayınca kendi yolunu çizdiği bildirildi.

Numan Kurtulmuş’un Saadet Partisi’nin başında genel başkan olarak kalması gerektiğini her fırsatta dile getiren Recai Kutan’ın aldığı kararda “Hoca’yı kırmama” tavrı etkili oldu. Numan Kurtulmuş’un partiden ayrılmasına en çok üzülen isimler arasında yer alan Kutan yakın çevresine, “Numan beyi haksız görmüyorum. Ama 40 yıllık dostlarımı da kıramam” dediği öğrenildi.

Parti içinde herkesin büyük saygı gösterdiği Recai Kutan’ın, Saadet Partisi’nde yer almama kararı Numan kurtulmuş’a dolaylı bir destek olarak görülüyor. Kutan’ın bu tavrının 40 yıllık dava arkadaşlarını büyük bir sıkıntıya soktuğu da gelen haberler arasında.
 
8sütun özel haber

Etiketler :