Erdoğan AKP Grup Toplantısında Konuştu

Erdoğan AKP Grup Toplantısında Konuştu

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM'nin yeni yasama yılının ilk grup toplantısında konuştu.

"Tarihi boyunca her dönemde tüm dünyaya örnek olacak, böylesine asil bir duruş sergileyen Gazi Meclisimize yeni yasama yılında başarılar diliyorum." 

 

"AK Parti Grubu, yeni yasama yılında da Meclisin lokomotifi olmaya devam edecektir. Geçtiğimiz yasama yılında görüşülerek kabul edilen yeni İçtüzük, komisyon ve Genel Kurul çalışmalarında inanıyorum ki ciddi rahatlıklar getirecektir. Yeni dönemdeki en önemli işlerden biri de 2019 yılı Kasım ayındaki seçimlerle yürürlüğe girecek cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiş için gereken uyum yasalarının çıkarılması olacaktır. AK Parti, biliyorsunuz reformların partisidir bugüne kadar olduğu gibi yeni yasama yılında da ülkemizin ve milletimizin ihtiyaç duyduğu reformların yasal altyapıları yine bu kutlu çatı altında hazırlanacaktır. Şimdiden çalışmalarınızda muvaffakiyetler diliyorum."

Sözlerine şöyle devam etti...

Erdogan  "Kuzey Irak'ta yaşanan referandum krizi bölgemizin bağrına yeni bir hançer saplama girişimidir. Mesele Kürtlerin hakları meselesi değildir, tam tersine mesele Kürtlerle Arapları, Türkmenleri, diğer grupları ve çevredeki ülkeleri sonu gelmez bir kavga, çatışma, hesaplaşma sürecine itmek isteyenlerin oyununa düşüp düşmeme meselesidir. Etnik hırçınlıklar ve mezhebi husumetler üzerinden yanı başımızda kazılan, ateşini kin ve nefretin beslediği bu çukura izin veremeyiz." 

Faiz Oranları
"Faizlerdeki düşüş, açık söylüyorum, istediğimiz noktada hala değil. Eğer faizlerde düşüşü başaramazsak, birçok musibet bizi beklemektedir. Piyasa faizinin yüzde 20 olduğu bir ülkede yatırımcı yatırım yapabilir mi, istihdam artabilir mi, artmaz. Ondan sonra lanetle de karşı karşıya kalırız. Biz faizci akıllarla, faiz lobilerinin yaklaşımlarıyla adım atamayız, eğer onlarla adım atarsak sadece onları ihya ederiz." 

Varlık Fonu
"Varlık fonunun içerde ve dışarda ihtiyaç duydugumuz yatırımların katolizörü olacagını ümit etmiştik ancak bunun henüz böyle bir kapasiteye kavuşmadıgıda bir gerçektir.Bu sıkıntıyıda en kısa sürede aşarak varlık fonunun büyümemiz için en önemli destek unsuru haline getireceğimize inanıyorum."

Yastık Altı Altınlar
"Ekranları başında bizi izleyen vatandaşlarıma sesleniyorum: yastık altında veya kolunuzdaki altınlar bize bişey kazandırmaz fakat burada yastık altı ziynet eşyalarımızın ekonomimize kazandırılmasına imkan sağlıyacagına ve altın sahiplerine çok seyler kazandıracagına inanıyorum. Yastık altı altınları bu şekilde değerlendirilirse hem kendine hemde  ülkemizin büyümesine ve gelişmesine katkı saglamasına davet ediyorum."

Vergi Artışı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İcap ettiğinde vergi artışı yapılmaz mı elbette yapılır. Ama bir şartla: Ortaya çıkan yükü doğru hesaplayarak, millete bunu en başta izah etmemiz, insanları, yapacakları fedakarlıkla elde edilen kaynağı nereye kullanacağımıza ikna etmemiz şartıyla tabii ki bunu yapabiliriz." dedi

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.