Hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur

Hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur

Numan Kurtulmuş'un AK Parti saflarına katılacağı söylenen ve 3 haftadır siyaset kulislerini hareketlendiren haberler sonrası yapılan açıklama ise siyaset gündemine damgasını vurdu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş saat 11.20'de biraraya geldi.

Kurtulmuş'un AK Parti saflarına katılacağı söylenen ve 3 haftadır siyaset kulislerini hareketlendiren haberler sonrası yapılan açıklama ise siyaset gündemine damgasını vurdu.

ERDOĞAN BİRLEŞME TEKLİF ETTİ

Kurtulmuş, 'HAS Parti, yeni Türkiye'nin kurulması için fikirleriyle, görüşleriyle, söylemiyle, üslubuyla, ortaya koymuş olduğu programıyla Türkiye'de yapmış olduğu projelerle ve süreçlere olan katkılarıyla önemli bir boşluğu dolduruyor'' dedi.

Bu çerçevede, HAS Parti'nin söylemlerinin Türkiye'nin siyaset çevreleri ve partileri tarafından ilgiyle izlendiğini söyleyen Kurtulmuş, ''Sayın Başbakanımızın, HAS Parti ile AK Parti'nin bütünleşmesi konusundaki tekliflerini, davetini bugün aldık. Karşılıklı olarak konuyla ilgili görüşlerimizi paylaştık''dedi.

PARTİ KURULLARINDA ELE ALACAĞIZ

Numan Kurtulmuş, Başbakan Erdoğan'ın kendisine, konuyu partisinin Merkez Karar ve Yönetim Kurulu'na götüreceğini söylediğini belirterek, şöyle konuştu:

''Bu süreçte yeni Türkiye'nin inşası konusunda bir güç birliği, bir güçlenmenin, bir birlikte mücadele etmenin uygun olacağını orada ifade edeceğini söylediler. Biz de benzer şekilde, bu daveti partimizin kurullarına, Merkez Yürütme Kurulu'na ve Genel İdare Kurulu'na götüreceğiz.''

MAKAM MEVKİ BEKLENTİMİZ YOK

Bugün kendilerine, resmen bir davet yapılmış olduğunu yineleyen HAS Parti Genel Başkanı Kurtulmuş, ''Biz de bu çağrıyla ilgili görüşlerimizi, partimizin ilgili kurulları kararını verdikçe, kanaati oluştukça kamuoyuyla paylaşacağız'' dedi.

''Bizim derdimiz ne Numan Kurtulmuş olarak ne de HAS Parti'de mücadele eden arkadaşlarımız olarak hiçbirimizin bir makam, mevki beklentisi yoktur. Böyle olmadığını da zaten bütün Türkiye biliyor'' diyen Kurtulmuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Yeni dönemde, yeni süreçlerde yeni Türkiye'nin inşası için bizim de baştan beri söylediğimiz ilkeler, prensipler çerçevesinde bir güç birliği imkanı, bir bütünleşme imkanı olabilir mi bunları müzakere edeceğiz ve konuyu şeffaf bir şekilde bütün kamuoyuyla bütün milletimizle birlikte paylaşacağız. Parti içinde arkadaşlarımızla bu konuları görüşeceğiz ve en kısa zamanda kamuoyuyla paylaşacağız.''

BAŞBAKAN'IN AMACI NE?

HAS Parti'yi AK Parti'ye katma yolunda önemli bir adım atan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan neyi planlıyor? Kulislerde konuşulan bu birleşmenin cumhurbaşkanlığı seçimleri için yapıldığı yönünde. Erdoğan'ın Köşk'e çıkmak istediği, bunun içinde muhafazakar camiadaki bütün oyları tek bir çatı altında toplamaya çalıştığı söyleniyor.

Başbakan'ın bunun için önümüzdeki günlerde diğer muhafazakar partilere de sürpriz teklifler götürebileceği dillendiriliyor. DP'nin eski lideri Süleyman Soylu başta olmak üzere benzer teklifin Saadet Partisi'ne de gidebileceği söyleniyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.