İstanbul'da 'kanımız Esad'a feda' gösterisi

İstanbul'da 'kanımız Esad'a feda' gösterisi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Dostları Konferansı'nda konuştuğu sırada İstanbul Kongre Merkezi'nin önünde toplanan bir grup, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'a destek gösterisi yaptı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'nin Dostları Konferansı'nda konuştuğu sırada İstanbul Kongre Merkezi'nin önünde toplanan bir grup, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a destek gösterisi yaptı. Esad'a destek veren göstericiler, 'Kanımız, canımız Esad'a feda 'sloganları attı.

İstanbul'da başlayan Suriye'nin Dostları Konferansı'nı Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad posterleri taşıyan kalabalık bir grup protesto etti. Konferansın yapıldığı Harbiye'deki İstanbul Kongre Merkezi önünde toplanan ve yaklaşık 300 kişiden oluşan kalabalık Arapça, 'Kanımız, canımız Esad'a feda 'sloganları attı.

Tamamına yakını Suriye vatandaşı olan protestocular Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'ın posterlerinin yanı sıra Rusya ve Çin bayrakları taşıdı.

Çevik kuvvet polisi de muhtemel bir taşkınlığa karşı önlem aldı. Grup, polisin uyarılarına rağmen dağılmayarak, eyleme devam etti.

Bu sebeple polisle göstericiler arasında gerginlik yaşandı. Çıkan arbede sonra polis gruba müdahale etti. Göstericiler biber gazı ile dağıtılmaya çalışıldı. Müdahale sırasında bazı göstericilerin yerlere düştüğü gözlendi. Olay yerindeki gerginlik sürüyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.